Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Promisiunile stelare ale căpitanului Dragnea (România Liberă)

dragnea.jpg

Promisiunile stelare ale căpitanului Dragnea
Sursa imaginii: 
romanialibera.ro

Concluziile Corpului de Control al primului ministru: Haos total în domeniul Sănătăţii! Nu se cunoaște nici măcar circuitul banilor veniți de la buget (Evenimentul Zilei) - Hingherii de maşini se întorc. Când se vor aplica noile reguli şi cum se va stabili cuantumul amenzilor (Adevărul) - Ce am câștigat și ce am pierdut pe parcursul drumului nostru european. Sistemul de învățământ  a fost lovit de reforme incoerente (Jurnalul Național) - Ars cu 40.000 de euro (Gazeta Sporturilor)

Promisiunile stelare ale căpitanului Dragnea (România Liberă)

Deși campania s-a terminat, liderul PSD s-a lansat în noi angajamente lipsite de fundamentare financiară, ajungând la detalii precum subvenționarea producției de roșii sau achiziționarea unor aeronave noi. Programul de guvernare anunţat şi asumat de Liviu Dragnea abundă în promisiuni care li se adresează tuturor categoriilor sociale – de la studenţi la pensionari, de la medici la agricultori. România liberă a calculat cât va trebui să scoată din vistierie Executivul social-democrat în următorii patru ani, cât ţine în mod normal un ciclu de guvernare, iar totalul depăşeşte opt miliarde de euro. Şi aici includem doar măsurile care pot fi cuantificabile acum. Lor li se adaugă alte promisiuni al căror impact se va face simţit pe parcurs.

 

Concluziile Corpului de Control al primului ministru: Haos total în domeniul Sănătăţii! Nu se cunoaște nici măcar circuitul banilor veniți de la buget (Evenimentul Zilei)

Concluzii alarmante ale raportului de control al Corpului primului ministru privind verificările efectuate, în perioada ianuarie 2015 - iunie 2016, la Ministerul Sănătăţii, la spitalele în care au fost internate victimele de la Clubul Colectiv şi la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. Conform inspectorilor CCPM camerele de urgenţă din spitale sunt prost dotate şi sufocate de cazuri uşoare, personalul medical este puţin şi demotivat, iar DSP-ul nu are habar de gravitatea infecţiilor nosocomiale.
De asemenea, verificările au indicat nereguli la toate nivelurile: de la Ministerul Sănătăţii care nu răspunde cererilor, la Direcţia de Sănătate Publică care nu face controale aşa cum ar trebui, până la personalul medical.

 

Hingherii de maşini se întorc. Când se vor aplica noile reguli şi cum se va stabili cuantumul amenzilor (Adevărul)

Noi reguli pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal. Amenzile şi firmele care vor opera rămân la latitudinea autorităţilor locale. Reprezentanţii Poliţiei susţin că noile reguli nu vor mai lăsa loc la abuzuri.
Maşinile parcate ilegal pot fi ridicate din nou începând de luni, când a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern, care a modificat şi completat Regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice. Asta cel puţin teoretic, pentru că până la a vedea efectiv maşini ridicate mai e nevoie de câţiva paşi. Paşi pe care trebuie să-i urmeze administratorii drumurilor, adică autorităţile locale în cele mai multe cazuri. Numeroase semne de întrebare planează asupra modului în care se vor aplica noile proceduri.  Oficialii Poliţiei atrag atenţia că mai sunt încă destule necunoscute, precum tarifele care vor fi practicate pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor, care nu au putut fi stabilite prin Hotărârea de Guvern.

 

Ce am câștigat și ce am pierdut pe parcursul drumului nostru european. Sistemul de învățământ  a fost lovit de reforme incoerente (Jurnalul Național)

Din 2007 până astăzi sistemul de educație s-a schimbat radical petoate palierele. Școlile  au beneficiat de investiții din fonduri nerambursabile care au permis asigurarea unor dotări performante, absolut necesare pentru o educație adecvată în sec. XXI. Întregul sistem a avut însă de suferit la capitolul resurse umane, din cauza implementării greșite a unor directive sau concepte.

 

Ars cu 40.000 de euro (Gazeta Sporturilor)

Șefii îl acuză pe Șumi că a scandat contra Stelei, dar îl pedepsesc de fapt fiindcă și-a ironizat patronul.Conducătorii Astrei și-au amendat cu 25% din contract antrenorul care le-a adus titlul, Supercupa, calificarea în primăvara europeană și vânzări de jucători de 5 milioane de euro.

 
Revista presei românești - 20 decembrie 2016