Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vom avea premierul după Santa Klaus (Jurnalul Național)

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Interviu eveniment cu mama turcoaicei Sevil, propusă premier al României (Evenimentul Zilei) - Cât îl costă pe Sebastian Ghiţă fuga de sub controlul judiciar (Adevărul) - 2016 va rămâne anul cu cele mai multe noi angajări, dar și cu un deficit istoric de personal (Ziarul Financiar) - Dinamoviștii au o mare rugăminte de Crăciun: Moșule, putem juca mereu cu Steaua? (Gazeta Sporturilor)

Vom avea premierul după Santa Klaus (Jurnalul Național)

Președintele Klaus Iohannis i-a plătit lui Liviu Dragnea pentru chiulul de la prima rundă de consultări și a amânat pentru zilele de după Crăciun desemnarea noului premier. Liderul PSD se teme că în această 
perioadă Iohannis va propune funcția de prim-ministru unui alt membru PSD și amenință că cel care va trăda va fi automat exclus din partid. Un alt scenariu luat în calcul este acela ca Sevil Shhaideh să renunțe la Palatul Victoria, după suspiciunile că soțul său ar fi un susținător fanatic al dictatorului sirian Bashar al-Assad.

 

Interviu eveniment cu mama turcoaicei Sevil, propusă premier al României (Evenimentul Zilei)

Sevil Shhaideh, propusă de Liviu Dragnea pentru funcția de premier al României, este strănepoata renumitului istoric Kemal Karpat, o somitate mondială în problemele Orientului și, tocmai de aceea, a fost consultant a doi președinți ai SUA: Jimmy Carter și Ronald Reagan. Când echipa EVZ a încercat să îi spună că vrea să vorbească despre fiica ei, doamna Muezel Geambec, care era la locul ei de muncă, teatrul de Copii și Tineret Constanța, a avut o primă reacție de respingere. A dat de înțeles că fata ei trebuie lăsată în pace. Doamna Muezel se „înmoaie” și acceptă să ne vorbească de dragul lui Sevil, „dar nu despre Sevil”.
Aflăm astfel că soțul ei, Akram, este un băiat bun și foarte deștept. Este profesor inginer, a predat și la Universitate, la Ovidius. Este și doctor. Și-a adus și copiii din Siria. Are un băiat la liceul sportiv și fata la facultate. Și copiii învață limba română. El a făcut facultatea în România, are trei facultăți. Frații lui sunt în Româna, căsătoriți cu românce. Este un om foarte deștept, dar și foarte glumeț, cu simțul umorului.

 

Cât îl costă pe Sebastian Ghiţă fuga de sub controlul judiciar (Adevărul)

Sebastian Ghiţă este un fugar de lux: „evadarea“ sa ar putea face statul român mai bogat cu 13 milioane de euro. Este cauţiunea plătită de fostul deputat atunci când a fost plasat sub control judiciar. Procurorii DNA au bănuit că afaceristul ar putea să se facă nevăzut, chiar dacă a lăsat garanţii pentru „bună purtare“. Aşa că l-au pus sub supraveghere, dar Ghiţă a reuşit să scape de poliţiştii care îl filau.
Sebastian Ghiţă este urmărit penal de DNA Ploieşti, alături de Victor Ponta, în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în anul 2012. Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita lui Tony Blair, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD. Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în alte două dosare penale. 
Sebastian Ghiţă se alătură altor VIP-uri care au ales să fugă decât să-i înfrunte pe procurori sau judecători. Ghiţă nu este primul fost parlamentar care dă bir cu fugiţii, este însă primul care reuşeşte să dispară de sub control judiciar. Înaintea sa au mai „dezertat“ deputaţii Mihai Boldea, Mihai Tânjală şi Gabriel Bivolaru. Alţi fugari celebri au fost Omar Hayssam - condamnat pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, Mihai Necolaiciuc – condamnat pentru devalizarea CFR Marfă, Gregorian „Guru“ Bivolaru – condamnat pentru act sexual cu un minor, Nicolae Popa – condamnat în dosarul prăbuşirii FNI sau Elan Schwartzenberg – cercetat în dosarul de corupţie al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.

 

2016 va rămâne anul cu cele mai multe noi angajări, dar și cu un deficit istoric de personal (Ziarul Financiar)

Companiile au creat anul acesta peste 150.000 de noi locuri de muncă, acesta fiind cel mai ridicat nivel al noilor angajări din ultimii 15 ani. Totuşi, cererea de angajaţi e în continuare mult mai mare decât oferta de candidaţi.

 

Dinamoviștii au o mare rugăminte de Crăciun: Moșule, putem juca mereu cu Steaua? (Gazeta Sporturilor)

Mediocri în campionat, unde au ajuns aproape de play-out, roș albii devin zmei în partidele cu echipa lui Reghecampf. Aseară i-au distrus pe rivali, bifând al nouălea meci consecutiv fără înfrângere în fața acestora și al doilea succes direct în 3 săptămâni. Dinamo – Steaua, 4 la 1, în semifinalele Cupei Ligii.

 
Revista presei românești - 23 decembrie 2016