Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum a ajuns Liviu Dragnea să-l propună pe Sorin Grindeanu premier (Adevărul)

Petroliştii aplică noul Cod Fiscal: Benzina şi motorina se ieftinesc cu aproape 10% din prima zi a anului (Ziarul Financiar) - Sebastian Ghiță, căutat în Bucovina (România Liberă) - Provocarea anului 2017 (Gazeta Sporturilor)

PSD a ales: Sorin Grindeanu în loc de suspendare (Jurnalul Național)

Reuniți aseară în ședința Comitetului Executiv Național, social - democrații l-au ales pe Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș pentru a fi a doua propunere a partidului pentru Palatul Victoria. „Din câte știu eu, nu este nici agent Hezbollah, nici Hamas, poate este KGB”, a anunțat ironic, liderul PSD Liviu Dragnea.

 

Culisele şedinţei PSD. Cum a ajuns Liviu Dragnea să-l propună pe Sorin Grindeanu premier (Adevărul)

Potrivit unor surse din şedinţa PSD, până şi Sorin Grindeanu a fost luat prin surprindere de hotărârea lui Liviu Dragnea de a-l propune premier. Cu o zi înainte, Dragnea se arăta împotriva oamenilor din Sistem, dar a sfârşit prin a propune un absolvent al Academiei SRI. Toţi liderii PSD au votat „pentru“, mai puţin Codrin Ştefănescu, care a insistat ca Liviu Dragnea să fie premier, deşi legea îi interzice. 
Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că Sorin Grindeanu a aflat direct în şedinţă că el va fi alesul lui Liviu Dragnea. De altfel, chiar Liviu Dragnea a fost cel care l-a propus, oficial, în faţa partidului, pe Grindeanu pentru Palatul Victoria. „Liviu ne-a spus că Sorin e loial partidului, ne-a mai spus că îl preferă pe el pentru că are siguranţa că nu va crea un pol de putere în partid“, au relatat sursele citate. Practic, Dragnea s-a asigurat că Sorin Grindeanu nu-i va sufla partidul când va ajunge să deţină puterea.
Cum a reacţionat opoziţia și cât de bogat este Sorin Grindeanu citiți în Adevărul.

 

Petroliştii aplică noul Cod Fiscal: Benzina şi motorina se ieftinesc cu aproape 10% din prima zi a anului (Ziarul Financiar)

Companiile petroliere lucrează la introducerea prevederilor noului Cod Fiscal, spun oamenii din domeniu, lucru care va genera o scădere de aproape 10% a preţului carburanţilor de la 1 ianuarie 2017, potrivit estimărilor ZF, după ce TVA se va reduce de la 20% la 19% iar taxa de 7 cenţi pe litru va fi eliminată.
În medie, scăderea TVA-ului şi scoaterea supra-accizei vor duce la ieftinirea litrului de benzină şi motorină cu circa 45-50 de bani pe litru.
Pe final de an, piaţa a asistat la revenirea preţului carburanţilor în contextul în care şi barilul de petrol se tranzacţionează în prezent la maximul anului.

 

Sebastian Ghiță aruncă bombe: DNA l-a șantajat pe Dragnea, iar Kovesi are șef de la CIA (Evenimentul Zilei)

Dispărut de zece zile, Sebastian Ghiță a apărut ieri într-o înregistrare la postul de televiziune, România TV. El a precizat de la bun început că, dacă se va difuza caseta, înseamnă că „lucrurile nu mai sunt bine deloc și că niciun argument și nicio rațiune” nu îl vor mai putea face să tacă.

 

Ambasada SUA, reacţie la înregistrarea lui Ghiţă: Nu comentăm, întrebaţi la DNA (Gândul)

Ambasada SUA a răspuns unei solicitări transmisă de MEDIAFAX, după apariţia înregistrării lui Sebastian Ghiţă, în care acesta făcea referire la un şef CIA care ar fi fost prezent la întâlniri cu Ghiţă şi Kovesi, anunţând că nu face niciun comentariu, iar alte răspunsuri pot fi căutate la DNA.
 

 

Sebastian Ghiță, căutat în Bucovina (România Liberă)

Acum două zile, polițiștii întrebau pe la pensiunile turistice din comuna suceveană Vama dacă mogul fugar nu fusese cazat prin Obcinile Bucovinei. Granița cu Ucraina, prin pădure, e la mai puțin de 100 km.

 

Provocarea anului 2017 (Gazeta Sporturilor)

În numai 5 sezoane, Viitorul lui Hagi a surclasat Steaua lui Becali, cu o strategie complet diferită. În 2011, clubul lui Gigi avea încasări de 25 de ori mai mari decât al „Regelui”. Acum, formația constănțeană e lider în Liga 1 și ar putea lua în premieră titlul chiar în fața roș-albaștrilor 

 
Revista presei românești - 29 decembrie 2016