Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Statul deraiat. Ziua decisivă pentru România (Hotnews.ro)

pantazi.jpg

Cristian Pantazi
Sursa imaginii: 
hotnews.ro

Culisele concedierii generalului Coldea (Adevărul) - Peste 50.000 de români află astăzi dacă le scade rata la credit (România Liberă) - Dacia a vândut maşini de peste 7 miliarde de euro în 2016 (Ziarul Financiar) - Banii sau "câinii"! (Gazeta Sporturilor)

Culisele concedierii generalului Coldea (Adevărul)

Prim-adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, este de marţi rezervist. Deşi ancheta internă demarată de SRI nu a relevat că generalul ar fi încălcat legea şi normele interne, aşa cum susţine Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională, acesta a fost trecut în rezervă. Coldea nu va pleca însă cu mâna goală. El va încasa toate drepturile băneşti aferente unei treceri în rezervă la termen.

 

Statul deraiat. Ziua decisivă pentru România (Hotnews.ro)

"Liviu Dragnea s-a urcat cu picioarele pe stat si a inceput marea restauratie", scrie Cristian Pantazi, redactor șef Hotnews.ro. "Dragnea si tovarasii lui pregatesc pentru miercuri marea lovitura la legile justitiei, o amnistie mascata intr-un OUG. Pina atunci, atacul a fost dat pe alte paliere. Reformele firave incepute in Sanatate de Vlad Voiculescu au fost anulate intr-o singura seara. Incercarile lui Mircea Dumitru de a depolitiza scolile - sterse intr-o secunda, in dispretul legii. Companiile de stat, vaci de muls in viziunea PSD, sint luate cu asalt de oastea de partid...
Terenul e pregatit pentru deraierea justitiei. Usurinta cu care PSD deraiaza statul roman e inspaimintatoare. OUG-ul care intra miercuri in sedinta de guvern nu a fost vazut de nimeni. Nici nu le pasa PSD-istilor de transparenta. Intorc Romania in anii 90, cu o societate dominata politic de un partid-mamut, cu o Opozitie de opereta, cu un stat captiv, cu o justitie facuta pentru ei.
Iar Iohannis a recazut in apatie. Si-a amnistiat pornirile razboinice pe care le-am vazut cu ceva vreme in urma si musca moale. In seara asta (aseară – n.red.), in loc sa arunce flacari la adresa initiativelor privind amnistia/dezincriminarea si gratierea, a biiguit ceva despre majoritatea parlamentara pe care si-o doreste "matura". I-a distrus.
OK, va veti intreba, si ce daca? Ce pierd eu, omul obisnuit, daca ei fac restauratia? Raspunsul e simplu: pierdeti bani, oportunitati si speranta..." Integral pe hotnews.ro.

 

Peste 50.000 de români află astăzi dacă le scade rata la credit (România Liberă)

CCR se va pronunța asupra constituționalității legii privind conversia creditelor în franci elvețieni. Actul normativ a fost adoptat de Parlament și contestat de Guvernul Cioloș. Fostul Executiv a susținut că legea este retroactivă, având în vedere că se referă la contracte de credit încheiate în principal în perioada 2005-2008.

 

Dacia a vândut maşini de peste 7 miliarde de euro în 2016 (Ziarul Financiar)

Grupul Renault a vândut la nivel mondial peste 584.000 de automobile Dacia în 2016, în creştere cu 6% faţă de anul anterior.
Dacia se menţine ca brand de nişă ce se concen­trea­ză pe piaţa europeană, însă absenţa din Asia nu îi permite să se apropie încă de pra­gul de un milion de maşini. Pe de altă parte, pe pieţele asia­tice, modelele din gama Dacia sunt prezente sub brandul Renault.
Automobilele Dacia sunt produse în prezent în trei fabrici la nivel mondial, una în România, la Mioveni, unde anul trecut s-au asamblat peste 330.000 de maşini, şi două în Maroc, la Tanger şi Casablanca. În continuare, uzina din România reprezintă peste jumătate din producţie, cu circa 330.000 de maşini asamblate local.
Pe piaţa locală Dacia a vândut anul trecut 38.861 de automobile, în creştere cu 5,2% faţă de anul anterior, înregistrând şi o cotă de piaţă de circa 30%.

 

170.000 de tone de omăt. Aici se aduce zăpada strânsă din București! (Evenimentul Zilei)

Prima decizie a primarului general a fost să închidă şcolile timp de o săptămână. Când au văzut cu ochii lor cât de repede se înalţă omătul, iar maşinile parcate abia se mai zăreau, primarii au trimis o armată de basculante şi vole ca să cureţe nămeţii de pe marile bulevarde. Ce-i drept, străduţele dintre blocuri le-au lăsat pe mâna oamenilor de rând care, cu chiu cu vai, au ieşit să-şi scoată autoturismele de sub zapadă. Deşi ninsorile s-au potolit de ceva vreme, Bucureştiul încă mai zace sub nămeţi. Marginile trotuarelor sunt adevărate obstacole pentru trecători, din cauză că sunt blocate de omătul înnegrit şi îngheţat, iar munţii de zăpadă crescuţi în staţiile RATB sunt de neclintit. Până în prezent, în toate cele şase sectoare s-au strâns peste 170.000 de tone de omăt, depozitate pe terenurile primăriilor de sector sau pe cele închiriate de administraţiile locale.

 

Banii sau "câinii"! (Gazeta Sporturilor)

Badea a câștigat procesul cu Negoiță. Definitiv!
Dacă actualul patron nu achită 2.000.000 de euro, acțiunile sunt scoase la licitație. Sursele Gazetei susțin că fostul acționar ar putea redeveni chiar șef în Ștefan cel Mare. Gigi Becali a aruncat bomba: „Borcea mi-a zis să investesc la Dinamo, că se ocupă el să nu mă înjure galeria!”

 
Revista presei românești - 18 ianuarie 2017