Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ne mai salvează SUA? Grațierea lui Dragnea și viitorul nostru (România Liberă)

sabina_1_0.jpg

Sabina Fati, editorialista României Libere, scrie despre grațierea lui Dragnea și viitorul nostru
Sabina Fati, editorialista României Libere, scrie despre grațierea lui Dragnea și viitorul nostru
Sursa imaginii: 
romanialibera.ro

Elefanții i-au încăierat pe Iohannis și Grindeanu (Jurnalul Național) - Care sunt pericolele graţierii şi modificării legilor penale (Adevărul) - Filmul celui mai mare protest post-Colectiv în Capitală: "Fără amnistie, vă vrem la pușcărie" (Hotnews)

Elefanții i-au încăierat pe Iohannis și Grindeanu (Jurnalul Național)

Două acte normative, cel privind grațierea și cel de modificare a Codului Penal, au inflamat ieri întreaga țară. După ore de discuții pe toate palierele, ambele proiecte au intrat în dezbatere publică. 3000 de deținuți ar putea fi grațiați în perioada următoare. Iar denunțătorii vor scăpa de pedeapsă doar dacă toarnă în termen de 6 luni. Lista modificărilor este însă mult mai lungă...

 

Care sunt pericolele graţierii şi modificării legilor penale (Adevărul)

Ministerul Justiţiei a transmis, miercuri, spre consultare, două proiecte de acte normative, între care unul referitor la graţiere, iar celălalt care să pună în concordanţă legislaţia cu deciziile Curţii Constituţionale. Însă primul ar elibera mult prea devreme violatorii, criminalii şi pedofilii, iar cel care propune modificarea legislaţiei atacă instituţia denunţătorului şi redefineşte în favoarea infractorilor abuzul în serviciu. Cine ar scăpa? Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul „Girofarul“, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul retrocedării ilegale a Pădurii Snagov, Dragnea, Udrea, Bica, SOV, Şova...

 

Filmul celui mai mare protest post-Colectiv în Capitală: "Fără amnistie, vă vrem la pușcărie" (Hotnews)

Pe un frig patrunzator, -4 grade Celsius in termometre, dar resimtite ca -12 din cauza vantului rece, aproape 4.000 de oameni au iesit miercuri seara in Bucuresti sa protesteze fata de intentiile Guvernului de a gratia o serie de condamnati si de a opera o amnistie mascata prin modificarea Codului penal - cea mai mare manifestatie de strada dupa momentul Colectiv. Majoritatea manifestantilor au si marsaluit pe traseul Piata Universitatii - Piata Victoriei, unde au protestat in fata Guvernului si au scandat, printre altele: "Fara amnistie, va vrem la puscarie", "PSD, ciuma rosie", "Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta!, "Noi furati, voi amnistiati" sau "DNA sa vina sa va ia".

 

Ne mai salvează SUA? Grațierea lui Dragnea și viitorul nostru (România Liberă)

Editorialista Sabina Fati scrie că „la prima vedere, vizita lui Dragnea dincolo de Ocean (la inaugurarea președinției lui Donald Trump)este doar o modalitate prin care un politician modest și snob de la București vrea să-și demonstreze importanța. În fond, va fi doar unul printre cele câteva mii de invitați. Privite mai atent, lucrurile ar putea arăta și altceva: este primul semn prin care lui Dragnea i se recunoaște influența și statutul politic. Și pentru ca nimeni să nu se rușineze cu el, la București se pregătește o ordonanță de urgență pentru grațierea lui și a celorlalți demnitari și corupți cu ștaif aflați după gratii sau cu acuzații în curs de cercetare. Urmează amnistia, care va curăța de mizerie toate cazierele oamenilor importanți, în așa fel încât politica românească să beneficieze de un nou început. Intervențiile occidentalilor împotriva acestui nou start nu vor putea opri marșul PSD împotriva statului de drept. România intră într-o nouă eră”... Integral în România Liberă.

 
Revista presei românești - 19 ianuarie 2017