Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zece întrebări pentru ministrul Justiţiei, Florin Iordache (Adevărul)

iordache_florin.jpg

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a spus că de legea grațierii ar putea beneficia maxim 2.500 de persoane
Ministrul Justiției, Florin Iordache, a spus că de legea grațierii ar putea beneficia maxim 2.500 de persoane

Grațierea ar reduce, dar nu ar rezolva aglomerația din închisori (Evenimentul Zilei) - Contraoferta Parchetului General la ordonanţa graţierii (Gândul) - Cod roșu de ger în case: gazele abia mai pâlpâie (Jurnalul Național) - De ce au votat românii cu Trump (România Liberă) - Cum l-a încurcat Viorel pe Gigi! (Gazeta Sporturilor)

Zece întrebări pentru ministrul Justiţiei, Florin Iordache (Adevărul)

Pentru a ajuta dezbaterea publică lansată de Ministerul Justiţiei privind cele două ordonanţe de urgenţă, referitoare la graţiere şi la modificarea legislaţiei penale, precum şi pentru o completă informare a opiniei publice, cotidianul „Adevărul” i-a adresat ministrului Florin Iordache câteva întrebări, în aşteptarea unor răspunsuri complete. Printre acestea, Care este numărul exact al persoanelor care vor beneficia de graţiere, aşa cum rezultă el din statisticele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor? Nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă nu conţine această informaţie.
Dezbaterea publică se derulează până pe 24 ianuarie.

 

Grațierea ar reduce, dar nu ar rezolva aglomerația din închisori (Evenimentul Zilei)

România riscă o amendă anuală uriașă de la CEDO dacă nu arată că vrea să-și îmbunătățească condițiile de detenție. România are în prezent 19.000 de locuri de detenţie, însă cu 28.000 de deţinuţi. Ministrul Justiției a spus că de legea grațierii ar putea beneficia maxim 2.500 de persoane.

 

Contraoferta Parchetului General la ordonanţa graţierii (Gândul)

Parchetul General propune ca soluţie pentru supraaglomerarea din penitenciare transferul unor unităţi militare dezafectate de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) la Ministerul Justiţiei şi transformarea lor în închisori. 

 

Cod roșu de ger în case: gazele abia mai pâlpâie (Jurnalul Național)

Independența energetică a României, pe care autoritățile de la București au invocat-o mult prea des în ultimii ani, a intrat într-un accentuat proces de diminuare începând de anul trecut și s-a topit de tot în această perioadă sub presiunea frigului polar care s-a abătut peste noi. Lăsând la o parte faptul că mult mai corect ar fi fost ca autoritățile să vorbească despre securitatea energetică, am ajuns din nou să fim „îndopați” cu gaze rusești. Situația ar putea deveni critică pentru România luna viitoare, când am putea depinde total de toanele Moscovei.

 

De ce au votat românii cu Trump (România Liberă)

Astăzi va fi învestit în funcţie cel de-al 45-lea preşedinte al SUA. Americani de origine româna îşi motivează opţiunea la ultimele alegeri prezidenţiale. În completare, figuri prestigioase ale diasporei româneşti analizează cauzele care au dus la victoria candidatului republican.

 

Cum l-a încurcat Viorel pe Gigi! (Gazeta Sporturilor)

Gazeta publică documentul prin care Ministerul Apărării Naționale i-a oferit lui Viorel Păunescu întregul Complex Sportiv Steaua, cu titlu gratuit, pe o perioadă de 20 de ani, ministru Apărării și șeful Marelui Stat Major semnând decizia în martie 1999!
În 1998, asociația nonprofit condusă de Păunescu primea gratuit de la Armată marca, baza și echipa. CSA păstra totuși dreptul de a anula unilateral înțelegerea. Lucru întâmplat după ce Becali a devenit acționar majoritar în Ghencea.

 
Revista presei românești - 20 ianuarie 2017