Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Diavolul corupţiei se costumează în „drepturile omului” (Adevărul)

Infecțiile continuă la spitalul Bagdasar-Arseni! (Gazeta Sporturilor) - Istoricul Dinu Giurescu, fost informator al Securității, va primi titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului (România Liberă) - Radiografia creşelor de stat din Capitală (Ziarul Financiar) - Au apărut trufandalele. Urzici la preț de vită Kobe (Evenimentul Zilei)

Valer Dorneanu a refuzat o probă esenţială în dosarul „Tăriceanu contra DNA” (Adevărul)

Decizia prin care Curtea Constituţională a decis existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între DNA şi Guvern a fost luată după ce preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat administrarea unei probe esenţiale: ordonanţa prin care DNA a declinat dosarul către Parchetul General. Acolo judecătorii puteau vedea ce anume anchetează DNA.
Diavolul corupţiei se costumează în „drepturile omului” comentează în editorial redactorul șef adjunct Călin Nicolescu.
„Când Boc a vrut să taie din pensiile uriaşe ale şmecherilor din sistem, prin introducerea unui sistem unitar bazat pe contributivitate, micile ecrane au fost populate subit cu artişti unanim apreciaţi, care ar fi fost afectaţi şi ei de măsură. Evident, erau excepţiile din rândul pensionarilor de lux imorali, dar stratagema a funcţionat şi reglementarea a căzut şi sub presiunea opiniei publice.
Azi, când societatea civilă a ieşit în stradă pentru continuarea luptei anticorupţie, potentaţii sistemului s-au îndrăgostit brusc de drepturile omului...
Toate dezbaterile întortocheate din ultima vreme, ca şi multe alte atacuri ale politicienilor asupra Justiţiei, induc omului simplu, subliminal, ideea ticăloasă că marii corupţi nu au comis decât mici păcate domestice, pe care fiecare dintre noi le facem într-o formă sau alta...
Cu toţii ne dorim să fie respectate drepturile omului şi mai ales cele privind împiedicarea eventualelor abuzuri ale Justiţiei. Iar legile sunt perfectibile, cu siguranţă. Însă permanenta preocupare politică de a ascunde corupţia în spatele respectării acestor drepturi nu mai este „admisibilă” în faţa completului acelei părţi a societăţii civile care pare să fi ieşit de sub hipnoza răstălmăcitorilor de vorbe”. 

 

Infecțiile continuă la spitalul Bagdasar-Arseni! (Gazeta Sporturilor)

O tânără de 36 de ani moare infectată cu două bacterii după o operație de hernie cervicală
Georgiana Maxim s-a internat pe 5 decembrie cu asigurarea că ”vei face tumbe de Revelion” și nu și-a mai revenit niciodată. Brașoveanca alerga curse de amatori și era un model de viață sănătoasă pentru prieteni.Spitalul e același în care s-au infectat cu bacterii mai mulți răniți de la ”Colectiv”, deși el raportase infecții nosocomiale zero.

 

Decizie controversată a Consiliului General al Capitalei: Istoricul Dinu Giurescu, fost informator al Securității, va primi titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului (România Liberă)

Istoricul Dinu C. Giurescu, informator al Securității cu numele de cod “Darius”, va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului București, în baza unei hotărâri adoptate, marți, de Consiliul General al Capitalei. Propunerea a fost aprobată cu  adoptată cu 45 de voturi “pentru” și o abținere. 
La sfârșitul anului 2013, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a remis un document, din care reiese că Dinu Giurescu a furnizat informații către Securitate, însă nu i s-a atribuit calitatea de colaborator.  În dosar nu există angajament semnat de el.
Istoricul Dinu C. Giurescu a candidat la alegerile din 9 decembrie 2012, pe listele USL, fiind ales deputat în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti. Membru al Grupului parlamentar Liberal Conservator, a demisionat din funcţia de deputat şi s-a retras din politică, după ce a fost ales vicepreşedinte al Academiei Române, la 24 aprilie 2014.

 

Radiografia creşelor de stat din Capitală (Ziarul Financiar)

În Bucureşti există doar 19 creşe, cu o capacitate de 4.000 de locuri, de peste zece ori mai puţin decât numărul copiilor cu vârsta de sub trei ani. „Nu mai avem niciun loc liber, avem o listă de aşteptare”, este mesajul pe care îl primesc părinții.

 

Au apărut trufandalele. Urzici la preț de vită Kobe (Evenimentul Zilei)

A început postul Paștelui și, cu această ocazie, micii producători autohtoni au adus primele trufandale în piețe. Dorind să urmeze îndemnurile: să mâncăm sănătos și să sprijinim produsele agricole românești, echipa evz a dat o raită prin Piața Matache pentru avedea care sunt noutățile acestei primăveri. Oferta este variată, prețurile sunt cu 25-100% mai mari ca anul trecut. Prețul unui kilogram de  urzici este de 35 de lei.

 
Revista presei românești - 1 martie 2017