Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


„Minunea” de la „Sf. Maria”: spitalul acreditat pentru transplant, după o evaluare de o zi. Fost ministru: „E noaptea minţii” (Gândul)

Banii de la Prima Casă au ajuns la bănci (Jurnalul Național) - Raportul cutremurător al activității Justiției. 8.000 de cauze soluționate zilnic! (Evenimentul Zilei) - Echipa de start a României cu Danemarca (Gazeta Sporturilor)

„Minunea” de la „Sf. Maria”: spitalul acreditat pentru transplant, după o evaluare de o zi. Fost ministru: „E noaptea minţii” (Gândul)

După ce Ministerul Sănătăţii a solicitat Agenţiei Naţionale de Transplant elaborarea unui raport în care să se specifice dacă în Centrul de Transplant de la Spitalul „Sfânta Maria” se pot face astfel de operaţii, răspunsul echipei de experţi trimisă de ANT a venit la o zi distanţă. Este o singură zi suficientă pentru a stabili dacă o unitate medicală poate fi sau nu acreditată? Contactat de Gândul, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că el nu poate face comentarii pe această temă şi că cei avizaţi să ofere detalii sunt reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant. Radu Deac a precizat că evaluarea a avut în vedere identificarea tuturor criteriilor de acreditare necesare într-un asemenea caz, stabilind că centrul de la „Sfânta Maria” este potrivit pentru realizarea intervenţiilor de transplant la noi în ţară. De partea cealaltă, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că „acesta nu este un proces de o zi, Doamne fereşte...” şi că echipa trimisă de ANT la spital ar fi trebuit să conţină experţi în persoana unor oameni care să fi realizat măcar o dată în viaţa lor un transplant pulmonar sau să se fi apelat la experţi internaţionali şi că principala problemă pentru care acest centru nu poate primi acreditarea este lipsa unor medici specialişti în astfel de intervenţii de amploare.

 

Banii de la Prima Casă au ajuns la bănci (Jurnalul Național)

Bancherii au dat startul programului Prima Casă și au început să primească dosarele celor care vor să-și ia o locuință cu garanția statului. Fondul de garantare a repartizat fiecărei bănci plafonul de garantare pe care îl are la dispoziție, așa încât nimic nu mai stă în calea celor vor să ia împrumuturi.
Bătaie pe 2,67 mld. Lei. 22.230 de români pot să își ia o locuință prin acest program guvernamental.

 

Raportul cutremurător al activității Justiției. 8.000 de cauze soluționate zilnic! (Evenimentul Zilei)

Consiliul Superior al Magistraturii a redactat raportul privind activitatea judecătorilor și procurorilor pe anul 2016. Conform datelor furnizate de membrii CSM se arată că anul a trecut soluționate un număr impresionant de cauze, 3 milioane de dosare. Din acest număr, 1.800.000 sunt dosare penale.

 

Echipa de start a României cu Danemarca (Gazeta Sporturilor)

Selecţionerul vrea să învingă Danemarca cu o formulă inedită: un 3-4-1-2 extrem de ofensiv.
Tehnicianul neamț a ales să alinieze o formulă foarte ofensivă, cu Alexandru Chipciu și Claudiu Keșeru trecuți atacanți, iar defensiva va fi formată din 3 fundași: Săpunaru, Chiricheș și Toșca. Apoi, Benzar şi Latovlevici ar urma să acopere benzile, iar Pintilii şi Răzvan Marin ar avea misiunea de a închide centrul. Mai departe, Nicuşor Stanciu va evolua în spatele unui cuplu format din Chipciu şi Keşeru. 
România - Danemarca se joacă duminică, 26 martie, de la ora 21:45, și va fi în direct pe TVR 1.

 
Revista presei românești - 24 martie 2017