Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Despre vaccinarea obligatorie în Italia: „România ar trebui să facă la fel” (Adevărul)

vaccin.jpg

Image source: 
pixabay.com

Cum s-a negociat terenul din Bulevardul Expoziției pe care va fi ridicată cea mai mare moschee din Europa creștină (Adevărul); Muftiul Cultului Musulman din România, despre proiectului moscheii din București: "Este prea grandios pentru pretențiile noastre" (Evenimentul Zilei); Bani pentru funcții: Cum a ajuns fiul unui om de afaceri din Târgoviște secretar de stat (România Liberă); Noul vice al BNR: contracte cu statul și falimente (Jurnalul Național)

A doua ţară europeană lovită de epidemia de rujeolă, Italia, devansată doar de România într-un clasament întocmit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a decis să condiţioneze intrarea copiilor în colectivitate de vaccinare şi să le aplice sancţiuni dure părinţilor care refuză să-şi imunizeze micuţii. Specialiştii de la noi salută decizia italienilor şi spun că modelul lor ar trebui urmat şi de România
Motivele pentru care Banatul este „fruncea” la nevaccinare şi numărul deceselor provocate de rujeolă - le găsiți tot în Adevărul.

 

Cum s-a negociat terenul din Bulevardul Expoziției pe care va fi ridicată cea mai mare moschee din Europa creștină ne amintește în ediția de luni Adevărul.

Negocierile pentru ridicarea Marii Moschei de la București, finanțată de Turcia, au fost începute de Adrian Năstase în 2004, fiind continuate de Traian Băsescu și Victor Ponta. Ultimul este cel care, în 2015, prin Hotarare de Guvern, a alocat terenul pentru viitorul lăcaș de cult. In vara acestui an, la Bucuresti va demara construirea celei mai mari moschei din Europa crestina, lucrarile urmand sa fie finalizate in 2018. Pentru edificarea impunatorului lacas de cult, Romania a oferit gratuit Turciei un teren de 11.000 de metri patrati, in valoare de 3,9 milioane de euro, in apropierea Centrului Expozitional Romexpo. Turcia finanteaza constructiile, prin intermediul Fundatiei Diyanet, ca parte a eforturilor sale de a edifica imense centre religioase in marile orase europene. Totul a inceput in 2004, cand Mircea Geoana, atunci ministru al Afacerilor Externe in Guvernul Nastase, a facut primii pasi concreti la nivel diplomatic pe aceasta tema, scrie Adevarul

 

Muftiul Cultului Musulman din România, despre proiectului moscheii din București: "Este prea grandios pentru pretențiile noastre". 

Deși proiectul este finanțat, în întregime, de guvernul turc, partea română apreciază că proiectul este prea grandios și va face demersuri pentru a fi modificat, scrie Evenimentul Zilei.

Muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, a aflat din presă despre imaginile viitoarei moschei din București, apărute pe siteul Autorității Religioase a guvernului turc.

Pe lângă nemulțumirea de a nu fi fost consultat, liderul spiritual al comunității musulmane din România susține ca proiectul este mult prea grandios, dorind unul mult mai modest. Nu vrea mai multe minarete care să ducă cu gândul la Moscheea Albastra, scrie EVZ.

 

Bani pentru funcții: Cum a ajuns fiul unui om de afaceri din Târgoviște secretar de stat în subordinea ministrului delegat pentru Fonduri Europene, după ce Rovana Plumb a luat împrumut de la afacerist 63.000 lei, citim în România Liberă.

În 2016, Rovana Plumb a luat 63.000 de lei cu imprumut de la Ion Neculaescu. În ianuarie 2017, Rovana a devenit ministru delegat pentru fondurile europene. Tot atunci, fiul lui Neculaescu a devenit secretar de stat în subordinea doamnei Plumb. Suma de 63.000 de lei i-a fost necesară pesedistei Plumb pentru a fi împrumutată mai departe de către aceasta Partidului Social-Democrat. Generosul care i-a dat banii a fost Ion Neculaescu, un om de afaceri din Târgoviște. Fiul acestuia, Laurențiu-Adrian Neculaescu, a fost secretar de stat vreo trei luni în subordinea Rovanei Plumb, la Ministerul Dezvoltarii. Acum, Neculaescu junior este secretar de stat la Ministerul Mediului, informează Romania Libera.

 

Jurnalul Național: Noul vice al BNR: contracte cu statul și falimente

Jurnalul Național scrie că liberalul Eugen Nicolăescu nu are experiență în domeniul bancar, dar consideră cî experința sa de parlamentar îl va ajuta.

Firmele sale de contabilitate au fost radiate după ce s-au umplut de bani din contracte cu statul, scrie Jurnalul Național.

 
Revista presei românești din 22 mai 2017