Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Românii au dat 3 miliarde de euro pe smartphone-uri în ultimii zece ani (Ziarul Financiar)

phone.jpg

Rata de penetrare a telefoanelor inteligente în rândul populaţiei se situează în prezent doar la 50%, astfel că piaţa va creşte în continuare, scrie Ziarul Financiar.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Ministrul Justiţiei va publica numele celor care au intrat în arhiva SIPA (Evenimentul Zilei) - Dan Andronic a invitat comisia „Alegeri 2009” să-i citească ziarul (Adevărul) - Motorul online de căutat medicamente, abandnat de Ministerul Sănătății (Jurnalul Național) - Săracii României umflă conturile unui miliardar rus (România Liberă)

 

Ministrul Justiţiei va publica numele celor care au intrat în arhiva SIPA (Evenimentul Zilei)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat ieri că va publica numele celor care au vizitat arhiva SIPA. Iniţiativa ministrului a fost salutată imediat de şefa judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, ca un prim pas spre clarifi carea situaţiei. O reacţie a avut şi europarlamentarul Monica Macovei, care însă evită în continuare să răspundă la întrebările puse sâmbătă de preşedinta UNJR.
După ce Evenimentul Zilei a readus în atenţia publicului problema arhivei fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei şi a cerut desecretizarea acesteia, majoritatea magistraţilor şi politicienilor s-au raliat acestui demers.

 

Dan Andronic a invitat comisia „Alegeri 2009” să-i citească ziarul (Adevărul)

Parlamentarii care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009 n-au reuşit să scoată nimic nou de la Dan Andronic. Jurnalistul a repetat ce publicase deja, la întrebările mai incomode a refuzat să răspundă sau a promis că va răspunde prin articole viitoare, iar când i s-au pus în faţă acuzaţii lansate chiar de el, în loc să le probeze, le-a numit glume sau metafore.
Primele audieri ale Comisiei parlamentare care anchetează posibila fraudare a alegerilor prezidenţiale din urmă cu opt ani au fost degeaba. Jurnalistul Dan Andronic, cel care a dezvăluit că şefii instituţiilor de forţă s-au strâns acasă la Gabriel Oprea în noaptea turului doi al alegerilor prezidenţiale din 2009, s-a comportat ca la o conferinţă de presă, după cum a remarcat şi deputatul PMP Robert Turcescu.

 

Motorul online de căutat medicamente, abandnat de Ministerul Sănătății (Jurnalul Național)

Platfroma Ministeruului Sănătății prin care atât pacienții, cât și medicii și farmaciștiipot reclama lipsa unui medicament pe piață a fost lăsată de izbeliște de angajații instituției. Cu toate că cei care sesizează o astfel de problemă ar trebui să primească un prim răspuns din partea autorităților (de unde, când și dacă mai pot procura un anumit medicament) în patru zile, niciun funcționar din Ministerul Sănătății nu s-a mai deranjat să le dea oamenilor vreo lămurire de mai bine de vreo lună. Astfel, sute de reclamații ale bolnavilor disperați, care nu-și mai găsesc în farmacii tratamentele necesare pentru boli grave, au rămas fără răspuns. Lipsesc medicamentele pentru boli oncologice, psihice, neurologice.

 

Săracii României umflă conturile unui miliardar rus (România Liberă)

Miliardarul rus Oleg Boyko și partenerii săi letoni folosesc Malta drept paradis fiscal pentru a scoate profituri uriașe de pe urma împrumuturilor rapide către cei mai săraci români, dar și către alți cetățeni europeni. 
Zaplo IFN a început să ofere împrumuturi rapide în România în iunie 2015, iar până în aprilie 2017 compania a ajuns să fie implicată în 1.570 de cazuri în instanță, marea majoritate dosare de executare silită împotriva clienților. Compania profită de faptul că mulți clienți nu reușesc să achite împrumuturile la timp. Ratele dobânzilor pot ajunge până la 2000% pe an.

 

Românii au dat 3 miliarde de euro pe smartphone-uri în ultimii zece ani (Ziarul Financiar)

Rata de penetrare a telefoanelor inteligente în rândul populaţiei se situează în prezent doar la 50%, astfel că piaţa va creşte în continuare.
În mediul de business, rata de penetrare a internetului pe mobil este şi mai mare, însă există încă potenţial de creştere mai ales în segmentul IMM-urilor. 
De la apariţia primului iPhone în 2007, dispozitivul prin care Apple a revoluţionat indus­tria telefoanelor mobile, pe plan local s-au vândut în total smart­phone-uri în valoare de 3 mld. euro, potrivit datelor companiei de analiză GfK.
Rata de penetrare a smartphone-urilor în rândul populaţiei urmează să ajungă astfel la peste 50% anul acesta. În 2007, piaţa de smart­phone-uri s-a situat la 17 mil. euro, iar doar într-un singur an valoarea vânzărilor s-a tri­plat la 57 mil. euro. După această majorare specta­cu­loasă, ritmul anual de creştere s-a menţinut în următori ani între 20 şi 50%, cu excepţia anului 2011, când vânzările aproape că s-au dublat în valoare.

 
Revista presei românești - 23 mai 2017