Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MTO latră, salarizarea trece (Adevărul)

ion-m-ionita_0_2.jpg

Ion M. Ioniță, senior editor Adevărul, comentează avertismentul Comisiei Europene privind obiectivele bugetare ale României pe termen mediu și rapiditatea cu care Legea salarizării trece prin Parlament
Image source: 
adevarul.ro

Sindicatele din Sănătate, pe picior de război. “Legea salarizării numai unitară nu e” (Evenimentul Zilei) - 672 milioane de euro, pierduţi de statul român din contrabanda cu ţigări (România Liberă) - Dacia intră într-o nouă etapă. „Angajăm oameni specializaţi pe controlul roboţilor“ (Ziarul Financiar) - Campioana inventată în lanul de porumb (Gazeta Sporturilor)

MTO latră, salarizarea trece (Adevărul)

Ion M Ioniță reamintește în editorial că recent „Comisia Europeană a avertizat Guvernul României că derapează din limitele asumate privind obiectivele bugetare pe termen mediu (MTO), dar premierul Grindeanu nu avut altceva de zis decât că și anul trecut s-au înregistrat depășiri și nu s-a întâmplat nimic. Câinii latră, caravana cheltuielilor bugetare trece, spun guvernanții de la București, convinși că vor avea destul nisip unde să-și vâre capul în momentul în care se va trece de la avertismente la penalizări directe...
Legea salarizării unitare a trecut de Senat, urmând să primească la Camera Deputaților votul final. După rapiditatea cu care s-a discutat la Senat, e clar că nici dezbaterile din Cameră nu vor fi mai consistente și legea va trece fără probleme. Toată lumea va fi fericită, pentru că nici opoziția nu se arată a fi vreun mare critic al proiectului, din aceleași rațiuni electorale. Se gândesc și ei că nu dă bine la bugetari și să te arăți din împotrivă, dar calculul politic este greșit. Ca de fiecare dată în asemenea situații, cine capitalizează electoral este inițiatorul legii, în cazul de față PSD. A concura pe același culoar este fără rost pentru că autorul legii va lua tot, iar cei care se asociază doar din speranța că vor prinde câteva firimituri electorale vor rămâne cu buza umflată”, consideră ziaristul Ion M. Ioniță.
Integral în Adevărul de astăzi, ediția tipărită.

 

Sindicatele din Sănătate, pe picior de război. “Legea salarizării numai unitară nu e” (Evenimentul Zilei)

Sanitas și Hipocrat, marile federații sindicale din Sănătate, ar putea ieșiîn stradădupă ce senatorii au respins toate amendamentele aduse legii care ar trebui să echilibreze salariile bugetarilor. Categorii mari de personal au fost uitate de legiuitori, iar noua ierarhie a salariilor egalează angajații cu studii medii cu cei care au absolvit o facultate. 

 

Interviu cu Cătălin Cindea, external communications manager British American Tobacco: 672 milioane de euro, pierduţi de statul român din contrabanda cu ţigări (România Liberă)

Contrabanda cu produse din tutun a atins anul trecut cel mai ridicat nivel mediu anual din 2011 până în prezent. O creștere necontrolată a prețurilor provoacă o migrație a consumatorilor către piața neagră, au precizat pentru România liberă reprezentanţii British American Tobacco.

 

Dacia intră într-o nouă etapă. „Angajăm oameni specializaţi pe controlul roboţilor“ (Ziarul Financiar)

Viitorul sediu al Grupului Renault, proiectul de aproape 40.000 mp ce va fi dezvoltat de omul de afaceri Simon Roth în parteneriat cu Ioannis Papalekas, va reuni toate cele cinci centre principale ale francezilor din Bucureşti şi este privit din interior drept un „proiect de management“ ce va fi gata în 2019. 
Yves Caracatzanis, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia, a subliniat că planul pentru birouri face parte din strategia de a investi în eficientizarea angajaţilor, alături de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă de la uzina de la Mioveni.
„Aşteptările clienţilor sunt tot mai mari şi din acest motiv am instalat roboţi pentru a creşte calitatea percepută. În plus, am angajat oameni specializaţi pe controlul roboţilor pentru acest motiv“, a explicat Yves Caracatzanis.

 

Campioana inventată în lanul de porumb (Gazeta Sporturilor)

Hagi și-a construit echipa în 8 ani, din „C” până în Champions League. Și mai spectaculoasă e evoluția infrastructurii, cea mai tare bază de fotbal din România creată pe un câmp, de la zero.

Revista presei românești - 24 mai 2017