
Presa românească
Am pus mâna pe raportul secret cu privire la arhiva SIPA (Evenimentul Zilei)
Am pus mâna pe raportul secret cu privire la arhiva SIPA (Evenimentul Zilei)
Dezvăluirile EvZ despre Raportul cu privire la devalizarea arhivei fostului serviciu secret al Ministerului Justiției - SIPA - au produs un cutremur atât în Sistem, în Statul Paralel, cât și în opinia publică.
Episodul XV din serialul „Noi suntem Statul”, cel care a purtat titlul „Arhiva SIPA avea peste 3.000 de dosare despre judecători și procurori - Un raport exploziv dezvăluie cum au dispărut și s-au copiat documente compromițătoare”, se încheia cu o promisiune ce părea cam hazardată. Prin ea ne anunțam cititorii că vom încerca să le arătăm ce s-a întâmplat cu acest Raport și unde sunt documentele. După apariția serialului, care invoca Documentul, tot mai mulți ziariști și politicieni au cerut desecretizarea Raportului și punerea lui la dispoziția presei. Un gest impus atât de exigența democratică a transparenței, cât și de suspiciunea că Statul Paralel și-a vârât din nou coada.
Diversiunea noului dosar Mineriada: Probe și declarații despre securiști, mineri și politicieni au fost făcute dispărute de procurorii militari (România Liberă)
Surse din prima echipă care a anchetat evenimentele din 13-15 iunie 1990, fac dezvăluiri cutremurătoare.
Conform unor surse din cadrul anchetei inițiale, actuala echipă de procurori militari nu a făcut cercetări în privința implicării unor lideri din eșaloanele 2 și 3 ale puterii care au participat efectiv la aducerea unor mase de muncitori în București pentru reprimarea manifestanților. Nu a fost clarificat gradul de implicare a fostului consilier al prim-ministrului Petre Roman, și anume Adrian Sârbu. Acesta s-ar fi ocupat personal de chemarea a 2.000 de muncitori de la Combinatul Siderurgic din Galați. Aceștia s-au deplasat cu o garnitură de tren pe 14.06.1990, pentru a participa la reprimarea manifestațiilor din București. Din datele existente rezultă că aceștia au fost înarmați cu bâte. La dosarul 75/P/1998, printre documentele ridicate de la Regionala CF Galați se află și o adresă semnată de Plătică Vidovici, președintele CFSN Galați, în care acesta cere directorului regionalei să pună la dispoziție, din ordinul consilierului prim-minsitrului, domnul Adrian Sârbu “…o garnitură de tren pentru deplasarea la București a 2.000 de muncitori pentru măsuri de ordine”.
Companiile româneşti au un grad mare de îndatorare şi o structură de conducere slabă (Ziarul Financiar)
Companiile din România au o structură slabă şi au un grad mare de îndatorare, ceea ce înseamnă că trebuie să acorde mai multă atenţie managementului financiar, dar şi generării de cash şi creşterii profitabilităţii. Firmele care au rezistat crizei, dar care nu s-au schimbat, s-ar putea să nu facă faţă unei noi crize. Deşi economia s-a îmbunătăţit, tensiunile rămân – acestea sunt câteva dintre concluziile conferinței Coface Risc de Ţară 2017 organizată în parteneriat cu ZF.
Perseverentă. Cum vrea Firea să facă ordine în traficul sufocant al Capitalei (Adevărul)
Experimentul ratat al benzii unice pentru transportul în comun, din nordul Capitalei nu a descurajat-o pe primăriţa Gabriela Firea. Municipalitatea vrea să însoţească această măsuri de altele complementare, precum extinderea parcului de autobuze şi troleibuze, modernizarea infrastructurii de tramvai, dar şi lărgirea unor străzi.