Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dragnea a pregătit remanierea de vară (Adevărul)

646x404.jpg

Premierul Sorin Grindeanu consideră nu e nevoie de schimbări în Guvernul condus de el, cu toate că Liviu Dragnea, şeful său de partid, ar vrea remanierea mai multor miniştri
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Confruntarea „loserilor”: Orban contra Buşoi! (România Liberă) - Cu salarii de 21.000 lei pe lună, cel mai bine plătiţi oameni dintr-o companie de stat vor să intre în grevă (Ziarul Financiar) - Sebastian Ghiță locuiește într-o casă închiriată de avocatul său din Belgrad (Evenimentul Zilei)

Dragnea a pregătit remanierea de vară. Grindeanu se opune. Cine sunt miniştrii vizaţi de furia liderului PSD (Adevărul)

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au coalizat împotriva premierului Sorin Grindeanu. Liderii coaliţiei de guvernare pregătesc mişcări ample în Guvern, însă Grindeanu se opune din răsputeri, mizând pe situaţia juridică a lui Liviu Dragnea, dar şi pe sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis.
„Relaţia dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu este îngheţată. În următoarele două săptămâni, unul dintre ei va trebui să cedeze: ori vor fi schimbaţi cinci-şase miniştri, ori Grindeanu se va detaşa complet de Dragnea”, au declarat surse din PSD pentru „Adevărul”.   Planul este următorul: Liviu Dragnea i-a cerut lui Sorin Grindeanu să remanieze mai mulţi miniştri, pe motiv că prestaţia lor publică a afectat imaginea PSD, însă premierul se opune, ripostând că şi-ar pierde şi mai mult din credibilitate dacă ar schimba din nou echipa la nici şase luni de la alegeri, în condiţiile în care Cabinetul Grindeanu a trecut deja printr-o „cosmetizare” în urma protestelor din februarie. Potrivit unor surse din PSD, miniştrii vizaţi de Dragnea sunt: Viorel Ştefan ( Finanţe), Florian Bodog ( Sănătate), Pavel Năstase (Educaţie) şi Gabriel Leş (Apărare). Pe lista neagră mai sunt şi doi miniştri ALDE: Tudorel Toader (Justiţie) şi Toma Petcu (Energie). Motivul oficial al remanierii? Proasta comunicare.

 

Confruntarea „loserilor”: Orban contra Buşoi! (România Liberă)

Există o serie de diferenţe fundamentale între Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Diferenţe care, nu mă îndoiesc, îi vor ajuta pe membrii PNL să-şi aleagă un lider vizionar, care să-i ducă spre mult aşteptatele victorii din 2019 şi 2020, zdrobind PSD-ul, notează George Mioc.
De exemplu: Orban cântă la chitară şi-i plac petrecerile cu tovarăşii şi tovarăşele din partid. Mai tânărul Buşoi preferă cluburile selecte unde mergea, până nu demult, compania lui Sebastian Ghiţă. Orban a fost ministru al Transporturilor şi a lăsat în urmă un dezastru în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor UE.
Buşoi este europarlamentar şi cea mai importantă realizare în această calitate a fost un raport privind comerţul cu foci. Singura asemănare dintre cei doi, care sper să nu-i încurce pe delegaţii la congresul PNL: şi Orban, şi Buşoi, au vrut să candideze la Primăria Capitalei, dar s-au retras, lăsându-l pe Cătălin Predoiu să încaseze un rezultat de 11,18%.
Realitatea este că opţiunile liberalilor cu carnet de partid sunt devastatoare...
Integral în România Liberă.

 

Cu salarii de 21.000 lei pe lună, cel mai bine plătiţi oameni dintr-o companie de stat vor să intre în grevă (Ziarul Financiar)

Cel mai bine plătiţi oameni din România de la stat, angajaţii Romatsa - serviciul de control aerian -, au anunţat că vor să intre în grevă din 30 mai, chiar când începe una dintre cele mai aglomerate perioade din punctul de vedere al traficului aerian pe aeroportul Henri Coandă, minivacanța de Rusalii.
Prin lege, în cazul unei greve, controlorii de trafic sunt obligaţi să asigure o treime din zboruri. Eurocontrol, instituţia europeană de aviaţie, cu sediul la Bruxelles, decide ce zboruri sunt operate.
În total, aeroporturile din ţară au fost tranzitate anul trecut de 16,4 milioane de pasageri, traficul aerian ajungând astfel la un nou nivel record. Cel mai mai mare număr de pasageri a atras anul trecut aeroportul Henri Coandă (Otopeni), care a încheiat anul cu un trafic de aproape 11 milioane de pasageri.

 

Sebastian Ghiță locuiește într-o casă închiriată de avocatul său din Belgrad (Evenimentul Zilei)

Omul de afaceri Sebastian Ghiță a părăsit, vineri, arestul central de la Belgrad, după plata unei cauțiuni în valoare de 200.000 de euro. El ar fi fost plasat în arest la domiciliu, într-o locuință închiriată de avocatul său. Autoritățile sârbe nu au dat detalii privind locul unde va „domicilia” Ghiță în următoarea perioadă, la fel cum nu spun nici ce acte i-au fost confiscate: sloven falsificat, cu care s-a legitimat în noaptea de 13 spre 14 aprilie, când a fost reținut de sârbi, sau cel românesc, perfect valabil. Aceeași sursă arată și că Ghiță a fost informat că în cazul în care nu respectă aceste impuneri, banii de cauțiune vor fi confiscați și virați la bugetul Serbiei, iar el va fi din nou introdus în arest. Până la această oră, autoritățile sârbe nu au anunțat dacă îl vor extrăda sau nu pe Ghiță, în baza solicitărilor omologilor de la București. De altfel, acesta a cerut azil politic în Serbia, invovcând faptul că în România e persecutat politic. 

 

O singură echipă din România, cap de serie la startul cupelor europene! (Gazeta Sporturilor)

Aventura echipelor românești va începe pe 13 iulie, cu turul 2 în Europa League, unde va juca Astra, singura echipă ce va avea statut de cap de serie. Atât în turul 2 preliminar, cât și în următorul, are șanse chiar și în play-off!
În ciuda faptului că vor fi în Champions League și nici nu sunt în urna favoritelor, FCSB și Viitorul vor avea parte de misiuni mai ușoare decât Dinamo și CS U Craiova. Pe aceste două echipe le așteaptă o misiune aproape imposibilă. Ar trebui să treacă două “duble” până la faza grupelor, iar printre adversare se numără nume mari și chiar foarte mari.
Din cauza absenței lungi din Europa, Dinamo s-a prăbușit în topul coeficienţilor europeni. "Câinii" au ajuns tocmai pe locul 217!

 
Revista presei românești - 29 mai 2017