Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


BNR a calculat averea românilor (Ziarul Financiar)

imobiliare.jpg

Activele imobiliare au în continuare cea mai mare pondere în structura avuţiei nete a românilor, po­trivit datelor BNR din Raportul asupra sta­bilităţii financiare 2017.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

100 de milioane euro de la Grindeanu pentru un fotbal la care nu se uită nimeni (România Liberă) - DNA Cluj a bătut recordul mondial la ascultări. A redat o pagină la fiecare 1,13 minute (Evenimentul Zilei) - Medicamentele pentru răceală și alergii, cele mai vândute în 2017 (Jurnalul Național) - Ne paşte un nou brand de ţară: Oaia (Adevărul) - Debut impresionant (Gazeta Sporturilor)

BNR a calculat averea românilor: Avuţia netă a unui român a ajuns la 11.000 euro. Datoria, 1.400 euro (Ziarul Financiar)

Fiecare român are în medie o avu­ţie netă de aproximativ 11.000 de euro, de peste zece ori mai mică decât un european din zona euro, în timp ce datoria pe persoană ajun­ge în România la circa 1.400 de euro, po­trivit datelor BNR din Raportul asupra sta­bilităţii financiare 2017.
Avuţia netă a populaţiei a continuat ten­din­ţa ascendentă începută în anul 2012, iar în pe­rioada septembrie 2015-septembrie 2016 a avan­­sat cu 9%.
Activele imobiliare au în continuare cea mai mare pondere în structura avuţiei nete a românilor, cu toate că tendinţa a fost descendentă faţă de anii de boom economic. 

 

100 de milioane euro de la Grindeanu pentru un fotbal la care nu se uită nimeni (România Liberă)

Guvernul condus de Sorin Grindeanu, audiat în dosarul finanțărilor ilegale a clubului Poli Timișoara, a modificat o lege pentru a le da primarilor mână liberă să cheltuiască 5% din buget pentru echipele de fotbal pe care le patronează.
România liberă“ a arătat că finanțarea echipelor de fotbal de la bugetul local nu are motivație economică și nu aduce un plus de imagine pentru urbea care sprijină respectivele echipe. Este satisfăcut doar orgoliul primarului, căruia i se oferă posibilitatea de a câștiga capital electoral.

 

DNA Cluj a bătut recordul mondial la ascultări. A redat o pagină la fiecare 1,13 minute (Evenimentul Zilei)

În dosarul penal în care directorul Aeroportului Internațional Cluj Napoca, David Ciceo, este cercetat pentru luare de mită, apar lucruri de-a dreptul stranii. Dacă ar fi să ne luăm după DNA Cluj, un anchetator a reușit performanța mondială să asculte și să redea, pe hârtie, într-o singură zi, 422 de pagini de interceptări telefonice. Apărătorii lui David Ciceo cred că SRI continuă să susțină logistic procurorii DNA, chiar dacă oficial se afirmă public că aceștia nu mai colaborează.

 

Medicamentele pentru răceală și alergii, cele mai vândute în 2017 (Jurnalul Național)

Doar în primele trei luni ale anului, românii au scosdin buzunar 780 de milioane de lei pentru medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală, în creștere cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut, după cum reiese dintr-un studiu de specialitate, publicat ieri. Pilulele pentru răceală, gripă și alergii s-au poziționat în topul vânzărilor.

 

Ne paşte un nou brand de ţară: Oaia (Adevărul)

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a lansat ideea promovării oii ca simbol turistic, fiind luată în discuţie chiar alegerea acesteia ca brand de ţară. Demersul său a fost fie criticat, fie ironizat de politicieni şi de specialişti, dar a fost susţinut de ministrul Agriculturii, Petre Daea. Nu este prima dată când înalți demnitari se trezesc vorbind, pentru ca ulterior să-și nuanțeze sau să își retracteze spusele.

 

Debut impresionant (Gazeta Sporturilor)

În ciuda problemelor de la glezna dreaptă, Simona Halep a jucat ieri un meci perfect în primul tur la Roland Garros. Ea a învins-o pe slovaca Jana Cepelova, cu 6-2, 6-3. Joi, revine pe teren contra germancei Tatjiana Maria.

 
Revista presei românești - 31 mai 2017