Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Otravă pentru șobolani în medicamentele vândute online (România Liberă)

medications-257336_960_720.jpg

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că 50% din medicamentele comercializate pe internet sunt falsificate. Cele mai multe medicamente vândute online sunt destinate pacienţilor care au cancer, arată un raport publicat ieri
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Legea salarizării unitare merge la promulgare, dar premierul şi ministrul finanţelor se află într-o situaţie dificilă. Şeful PSD vorbeşte de demiteri (Ziarul Financiar) - Reconstituirea crimei de la Curtea Constituţională (Adevărul) - Totul despre meciul anului pentru Simona (Gazeta Sporturilor)

Raport devastator despre piața neagră a leacurilor contrafăcute. Otravă pentru șobolani în medicamentele vândute online (România Liberă)

Primul raport de monitorizare privind comerţul online cu medicamente din surse necontrolate din România scoate în evidenţă un fenomen foarte periculos și greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică, avertizează specialiștii. Cei mai expuşi riscurilor comerţului ilegal de medicamente sunt pacienţii cu cancer, din cauza lipsei timpului necesar identificăriiunei soluții pentru procurarea medicamentelor din surse autorizate, arată concluziile raportului. Foarte multe dintre produsele monitorizate nu conțin substanțele active descrise în prezentare, sau, mai grav, conțin otravă pentru șobolani și alte chimicale periculoase pentru organism.

 

Legea salarizării unitare merge la promulgare, dar premierul şi ministrul finanţelor se află într-o situaţie dificilă. Şeful PSD vorbeşte de demiteri (Ziarul Financiar)

Pentru prima dată, şeful PSD Liviu Dragnea a vorbit foarte direct de schimbări în cabinet ieri, la votarea în Camera Deputaţilor a legii salarizării bugetarilor, dezbatere de la care au lipsit însă premierul Sorin Grindeanu şi ministrul finanţelor Viorel Ştefan.
Premierul şi ministrul finanţelor se pregăteau ieri, la votarea legii salarizării unitare în Cameră, să plece într-o vizită oficială în Franţa, dar şeful PSD a fost mai categoric decât oricând: „Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă (lipsa celor doi de la dezbaterea legii salarizării în Parlament – n.red.).“
„Faptul că ministrul de finanţe nu a fost prezent aici, cu toate că liderul de grup se angajase, a fost un lucru care, pentru noi, nu a fost în regulă”, a adăugat Dragnea.
Liviu Dragnea susţine că programul de guvernare trebuie aplicat până la ultima literă şi susţine că el nu a făcut programul şi legea salarizării în Parcul Cişmigiu, iar acum caută bani să-l pună în aplicare.
„Nu ştiu ce riscă. Până la riscuri, vorbim de o certitudine: a procedat incorect”, a spus Dragnea, referindu-se la absenţa ministrului finanţelor de la dezbaterea legii salarizării.
Nu este prima dată când Liviu Dragnea îl acuză pe ministrul finanţelor că nu este în linie cu partidul. Viorel Ştefan, ministrul finanţelor, este unul dintre cei mai vechi parlamentari PSD şi a condus ani de zile comisiile de buget ale Senatului sau ale Camerei Deputaţilor. Liviu Dragnea, şeful PSD, are destulă putere să-i ceară schimbarea din funcţie şi chiar să o obţină, dar nu este clar dacă o va şi face
Legea salarizării ar urma să se apli­ce de anul viitor. În 2018, în ur­ma aplicării acestei legi, an­velopa salarială va ajunge la 76 de mi­li­arde de lei (8,6% din PIB) de la 64 de miliarde de lei (7,9% din PIB) cât sunt esti­mate cheltuielile de personal pentru a­cest an în raportul privind situaţia macro­eco­no­mică care însoţeşte legea bugetului pentru 2017.

 

Reconstituirea crimei de la Curtea Constituţională (Adevărul)

Redactorul șef adjunct Liviu Avram scria acum trei săptămâni că „Bombonica Dragnea are pile solide la Curtea Constituţională, admirând rapiditatea cu care i-a fost judecat dosarul prin care cerea introducerea unui prag valoric la abuzul în serviciu”. „Atunci” mai notează ziaristul, „nu ştiam cât de solide sunt pilele, dar a avut grijă Curtea Constituţională să ne arate: solide rău de tot. Nici n-ai zice că a divorţat de Liviu Dragnea.
Ştirea pe care Curtea Constituţională ne-a dat-o marţi pare copiată după reţeta ziarelor tabloide: titlul spune una, conţinutul spune exact contrariul.  Titlul spunea că CCR a respins ca inadmisibilă cererea Bombonicăi Prodana, fostă Dragnea, de a se impune un prag de prejudiciu sub care infracţiunea de abuz în serviciu să nu mai fie incriminată. Conţinutul, atât cât poate fi el ghicit din comunicatul de presă al Curţii, spune exact contrariul. Judecătorii, cu aerul că o resping, au admis de fapt cererea, dar au făcut şi ceva în plus: au preluat-o bucuroşi şi au convertit-o într-o obligaţie căreia trebuie să i se supună fie Parlamentul, ca legiuitor primar, fie Guvernul, ca legiuitor delegat. Dacă această obligaţie se va regăsi ca atare şi în motivarea deciziei, nu putem decât să constatăm că CCR şi-a arogat statutul de a treia putere legiuitoare a ţării, fără ca acesta să-i fie dat în vreun fel de către Constituţie. Aceasta este o crimă şi, ca orice crimă, se cere reconstituită”... Cum? Citiți în ziar.

 

Pentru glorie dublă! Cum se vede duelul dintre Halep și Pliskova » Totul despre meciul anului pentru Simona (Gazeta Sporturilor)

Simona Halep, locul 4 WTA, și Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA, luptă pentru un loc în finala de la Roland Garros, dar și pentru poziția de lider în clasamentul mondial. Meciul cu Pliskova va începe în jurul orei 17:30, fiind al doilea al zilei.
Se vor întâlni două jucătoare cu stiluri contrastante, două jucătoare care se cunosc foarte bine și care în termeni de finale de Mare Șlem au o experiență egală. Simona a pierdut ultimul act de la Roland Garros în 2014, iar Karolina pe cel de la US Open din 2016. La semifinale, românca a jucat deja trei, dar a câștigat doar una, în timp ce pentru cehoaică, penultimul act de la New York este singura ei ispravă anterioară.
Karolina și Simona se știu bine și s-au întâlnit de patru ori până acum, toate confruntările disputându-se pe hard. Cehoaica a reușit să se impună o singură dată, într-un meci de trei seturi jucat la Cluj-Napoca, în Fed Cup, în primul tur al Grupei Mondiale.

 
Revista presei românești - 8 iunie 2017