Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea a ieșit la cumpărat voturi (România Liberă)

presa.jpg

Moțiunea de cenzură, negociată și la pachet și la bucată
Sursa imaginii: 
romanialibera.ro

Leul se face tot mai mic. Euro se duce spre 4,6 lei (Jurnalul Național) - Înregistrările atribuite lui Kovesi, și difuzate de RTV, obiectul mai multor anchete penale (Adevărul) - Economisirile pentru pensie ale românilor merg în Germania, Italia, Polonia, Austria. Fondurile de pensii private au 140 mil. € investite în acţiuni străine (Ziarul Financiar) - Răzbunarea Regelui (Gazeta Sporturilor)

Dragnea a ieșit la cumpărat voturi. Moțiunea de cenzură, negociată și la pachet și la bucată (România Liberă)

Pentru a fi sigur că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu trece, PSD folosește obișnuita paleta de mijloace de convingere: oferă UDMR posturi în viitorul Guvern și zile naționale, achiziționează parlamentari și pune la bătaie 2 miliarde de leiprin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Un deputat PMP, Octavian Goga, a trecut deja în tabăra lui Dragnea, iar președintele executiv al aceluiași partid, Eugen Tomac, a acuzat că soția traseistului va fi recompensată cu un loc de muncă bine plătit. 
De cealaltă parte, premierul Grindeanu a reușit să blocheze utilizarea PNDL, programul de îndopat primari cu fonduri publice, dându-i afară pe secretarii de stat, pe secretarul general și pe secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării, pentru ca Sevil Shhaide să nu mai poată semna nimic, nici prin interpuși. 

 

Leul se face tot mai mic. Euro se duce spre 4,6 lei (Jurnalul Național)

Criza politică a slăbit leul, care a pierdut teren atât în raport cu euro, cât și cu dolarul. Afectați sunt românii care au rate în moneda europeană, dar și cei care stau cu chirie, având în vedere că aproape toți proprietarii își stabilesc chiriile în euro.

 

Înregistrările atribuite lui Kovesi, și difuzate de RTV, obiectul mai multor anchete penale (Adevărul)

Parchetul General, DNA şi Inspecţia Judiciară au deschis anchete distincte privind mai multe interceptări atribuite procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kövesi. Pe de o parte, se fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, pe de altă parte, sunt anchetate posibile abateri disciplinare.

 

Economisirile pentru pensie ale românilor merg în Germania, Italia, Polonia, Austria. Fondurile de pensii private au 140 mil. € investite în acţiuni străine (Ziarul Financiar)

Cele şapte fonduri de pensii pri­vate obligatorii, care adminis­trează banii de pensie a şapte mi­lioane de români, aveau la finele anului trecut investiţii de 5,88 mi­liarde de lei în acţiuni, din care 644 mil. lei (140 mil. euro) în acţiuni de pe pieţele inter­naţionale.
În acţiuni pe bursa românească merg 5,23 mld. lei. Chiar în aceste zile cei şapte milioane de români care contribuie la fondurile de pensii pilonul II primesc scrisori de la ad­ministratori privind valoarea ac­tivului net individual. Însă în aceste informări nu există şi situaţia detaliată a investiţiilor.

 

Răzbunarea Regelui (Gazeta Sporturilor)

Viitorul a câștigat prima bătălie cu FCSB din războiul de la TAS. Clubul lui Hagi s-a opus judecării cazului în regim de urgență, așa că verdictul va veni abia după 14 iulie, data tragerii la sorți din Champions League, caz în care roș-albaștrii nu vor mai putea beneficia de statutul de cap de serie în Europa.

 
Revista presei românești - 20 iunie 2017