Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


10 măsuri în atenţia Guvernului şi a PSD (Ziarul Financiar)

florinpogonaru-sm.jpg

Florin Pogonaru, preşedintele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României
Sursa imaginii: 
zf.ro

Cum vor parlamentarii să îmblânzească legea antifumat (Adevărul) - Parada ambulanțelor (Jurnalul Național) - Cât de occidentali (nu) suntem (România liberă)  - Mult curaj, puțină speranță (Gazeta Sporturilor)

Cele mai mari companii din România încep să ridice vocea: 10 măsuri în atenţia Guvernului şi a PSD (Ziarul Financiar)

Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere guvernului să menţină cota unică de impozitare, să atragă în ţară românii din diaspora şi să deschidă piaţa muncii către cetăţenii non-UE, să îmbunătăţească sistemulde sănătate şi să modernizeze ANAF. Statul să se concentreze pe investiţii strategice pentru ţară şi mecanisme care să le încurajeze“, spune CDR.
Coaliţia este o iniţiativă privată, a celor mai mai mari companii din România, apolitică, și care reuneşte în total 45 de organizaţii şi membri asociaţi.
Scopul Coaliţiei este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.
CDR îşi desfăşoară activitatea începând cu anul 2013, prin intermediul a 13 grupuri de lucru specializate pe următoarele domenii de activitate: Agricultură, Antreprenoriat, Educaţie, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Infrastructură, IT&C, Mediu, Muncă, Sănătate, Servicii Financiare şi Turism.

 

Cum vor parlamentarii să îmblânzească legea antifumat (Adevărul)

Deşi se bucură de o largă apreciere în rândul populaţiei, legislaţia antifumat ar putea suferi modificări din dorinţa mai multor parlamentari care au viciul fumatului. Concret, aceştia intenţionează să redefinească noţiunea de spaţiu public închis astfel încât să fie create locuri speciale, destinate fumătorilor. Atât medicii cât şi reprezentanţi ai societăţii civile condamnă în termeni duri iniţiativa aleşilor, precizând că ne aflăm în faţa unui paradox: numărul de internări în spital a scăzut, afacerile restaurantelor şi barurilor nu au avut de suferit iar mare parte din fumători a constatat că pot fuma mai puţine ţigări. 

 

Parada ambulanțelor (Jurnalul Național)

Serviciul de ambulanță din România împlinește astăzi 111 ani de la înființare, cu această ocazie fiind organizată în București o paradă cu 45 de ambulanță, de la fiecare serviciu din țară. Personalul care va participa la paradă va fi format din medici, asistenți și șoferi care nu se afla în tură, la momentul evenimentului, pentru ca activitatea ambulanței să nu fie afectată.

 

Cât de occidentali (nu) suntem (România liberă) 

Români, maghiari, romi, turci, greci, ruși, germani, polonezi, evrei, austrieci, sârbi, dar și alții. Suntem o societate care a cunoscut extraordinar de multe influențe culturale. Am trecut de sovietizare și România reintrat în grațiile lumii occidentale, în ale Statelor Unite și ale Europei de Vest. Cât și cum am asimilat din aceste două aculturații, în arhitectură, modă, film, politică și în alte domenii, aflați astăzi din paginile ziarului.

 

Mult curaj, puțină speranță (Gazeta Sporturilor)

Dinamo reușit o repriză fantastică cu Bilbao, încununată cu golul fabulos al lui Rivaldinho. Craiova pierdut frumos cu un Milan stelar. Astra s-a păstrat pentru retur după un meci fără ocazii.