Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi tarife la RCA din 21 august pentru clienţii riscanţi: cea mai scumpă poliţă trece de 2.200 euro (Ziarul Financiar)

Cum îşi dă seama o persoană că este client cu risc ridicat pentru asigurători şi ce preţ va plăti pentru RCA? Concret, dacă o persoană cu vârstă între 31 şi 40 de ani şi un autoturism cu un motor de 1.401-1.600 centimetri cubi merge la un asigurător pentru a solicita o ofertă de preţ pentru RCA, iar asigurătorul îi oferă un preţ mai mare cu cel puţin 36% decât tariful de referinţă disponibil pe site-ul ASF (în acest caz de 620 de lei), el va merge la alţi doi asigurători.

Iar în cazul în care şi ceilalţi doi îi oferă o cotaţie de peste 843 de lei (620 lei plus 36%), atunci clientul va şti că este considerat riscant şi poate merge la BAAR pentru a solicita şi aici un preţ. BAAR va calcula prima RCA înmulţind tariful de referinţă cu 1,36, iar la această valoare va aplica clasa de bonus/malus. În cazul prezentat, tariful RCA la clasa B0, fără bonusuri sau penalizări, va fi de 843 lei.

Românii, mai puţini şi mai bătrâni (Adevărul)

Suntem tot mai puţini şi mai bătrâni. România scade, în fiecare zi, cu peste 265 de persoane, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În acelaşi timp, procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, comparativ cu anul trecut. Sociologii spun că de vină pentru această situaţie este factorul economic.

România a pierdut, în primele 6 luni ale acestuia an, nu mai puţin de 48.000 de locuitori, din cauze demografice, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Adică populaţia echivalentă a unui oraş precum Roman, Slobozia, Turda, Mediaş sau Alexandria.

Angajaţii vor putea lucra legal de acasă (Adevărul)

Munca de acasă va fi legală, a decis Guvernul, care a aprobat proiectul de lege privind munca la distanţă, ce îi va permite angajatului să lucreze dintr-o locaţie pe care şi-o alege singur.

Desfăşurarea activităţii în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puţin o zi pe lună şi se poate extinde pe toată perioada de lucru. Salariatul trebuie să îşi exprime voluntar acordul cu munca de acasă, prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adiţional, după caz. Angajatorul nu îi poate imputa să lucreze de acasă. Cu toate acestea, angajatorul va avea un cuvânt de spus în privinţa locului de desfăşurare a activităţii, el trebuind să îşi dea acordul asupra acestuia. Asta şi pentru că el va trebui să îi asigure salariatului toate condiţiile necesare pentru munca de acasă. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare care pot ajunge până la 10.000 de lei. 

Țeapă înainte de centenarul Marii Uniri de la 1918: Ping-pong cu acuzații între sculptor, primărie și Ministerul Culturii. Miza: Două milioane de euro (România Liberă)

Cu doar un an înainte de centenarul Marii Uniri de la 1918, monumentul dedicat acestui eveniment zace în continuare în curtea sculptorului Florin Codre, deși Ministerul Culturii a plătit peste 2,2 milioane de euro pentru el. Sculptorul și ministerul îl acuză pe primarul Aradului, acesta din urmă aruncă vina pe sculptor și pe minister, DNA a făcut un dosar, dar în 8 ani nu s-a schimbat nimic – banii publici au fost cheltuiți, iar monumentul nu este nici acum în picioare.

Parlamentarii de Diaspora, străini de problemele românilor (Jurnalul Național)

Șase parlamentari reprezintă cele 3,5 milioane de români din Diaspora.

Sunt patru deputați și doi senatori, toți din opoziție. Jurnalul Național a luat la puricat activitatea aleșilor și a descoperit că au tăiat frunza la câini în primele șase luni de mandat.

Feriți-vă de „medicii” șarlatani veniți din străinătate! (Evenimentul Zilei)

S-au înmulțit cazurile în care suferința unor bolnavi din România este exploatată pe sume importante de așa ziși doctori. Fără patalama, veniți de pe alte meleaguri, aceștia acordă consultații în te miri ce locații sau, mai grav, supun pacienții unor tratamente empirice sau inutile. Motiv pentru care Colegiul Medicilor din București atenționează populația să nu cadă în plasa unor escroci internaționali.

Iar sunt emoții cu gazonul (Gazeta Sporturilor)

Steaua și echipa națională sunt în fața unor meciuri decisive, dar părțile implicate se tem din cauza veșnicei probleme: iarba de pe Arena Națională.

Temperaturile ridicate din ultimele zile din București plus ventilația foarte proastă la nivelul ierbii au făcut ca gazonul de pe cel mai mare stadion al țării să arate ca o pășune arsă de razele soarelui

8 gazoane au fost schimbate pe Arena Națională de la inaugurarea stadionului, în septembrie 2011, pe ultima suprafață jucându-se până în prezent 33.

Revista presei românești din 11 august 2017.
599