Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce va conține sigur viitoarea lege a pensiilor (Evenimentul Zilei)

vasilescu_lia.jpg

Lia Olguța Vasilescu a anunțat că a terminat mult așteptata lege a pensiilorîn trei variante
Image source: 
site-ul Camerei Deputaților

Vizita în România a liderului de la Elysee este menționată astăzi în toate publicațiile  - Încălzirea globală, vinovată pentru victimele din Marea Neagră (România Liberă) - Criminalul erou, vedetă pe tricou (Adevărul) - În genunchi! (Gazeta Sporturilor)

„Înțelegere cu rezerve între Iohannis și Macron”, scrie Adevărul. Președintele Klaus Iohannis a evitat să-i dau un răspuns direct omologului francez Emmanuel Macron în ceea ce privește susținerea modificării Directivei muncitorilor detașați, la fel cum liderul din Hexagon s-a limitat în a spune că țara sa nu se opune primirii în Spațiul Schengen, în timp ce sublinia că oricum acordul nu funcționează așa cum trebuie. Pe scurt, niciunul dintre cei doi lideri nu auzit din gura celuilalt o susținere fermă a obiectivelor de pe agenda lor.
Ziarul Financiar remarcă „Deal-ul franco-român: Armata română a cumpăra elicoptere și rachete de la Airbus, iar Franța nu se mai opune aderării României la spațiul Schengen”. Publicația face referire la declarația de intenție privind cooperarea româno-franceză pe subiecte europene, semnată ieri, și o alta între Airbus Helicopters și IAR Brașov privind extinderea cooperării. Astfel, România va cumpăra elicoptere și rachete de la Airbus, companie în care Franța este puternic implicată.
În tot acest timp, Evenimentul Zilei consideră că „Macron i-a vândut lui Iohannis exact ce i-a vândut și Trump”.
„Iohannis-Macron: Sprijin pentru Schengen, divergențe legate de muncitorii detașați. Tudose, lăsat să aștepte cu masa de prânz”, rezumă situația România Liberă, iar Jurnalul Național titrează „Un mare OUI de la Emmanuel Macron pentru România”.

 

Ce va conține sigur viitoarea legea pensiilor. Promisiuni pe care trebuie să le respecte ministrul Muncii (Evenimentul Zilei)

Lia Olguța Vasilescu a anunțat că a terminat mult așteptata lege care va face dreptate românilor ieșiti din activitate. Doar că, surpriză, nu a compus o singură variantă, ci mai multe. Coaliția o va alege pe cea finală. Toate aceste proiecte au însă, câteva puncte pe care le știm deja. 
În primul rând, viitorul act normativ va statua majorarea etapizată a punctului de pensie, urmând ca aceasta să ajungă la 1.775 RON din 2020, așa cum prevede programul de guvernare
Un al doilea punct sigur îl va reprezenta facilitatea acordată mamelor cu trei sau mai mulți copii de a ieși la pensie cu șase ani mai devreme. Ar trebui de asemenea să nu avem surprize în ceea ce privește vârsta standard de pensionare, despre care ministrul de asigurări că nu va fi majorată peste 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați cât este acum.

 

Încălzirea globală, vinovată pentru victimele din Marea Neagră (România Liberă)

În ultimii ani, pe litoralul românesc se înregistrează zeci de cazuri de înec. Dacă veți întreba orice constănțean, vă va spune că acum 20 sau 30 de ani nu numai că nu erau atât de multe cazuri, dar și că marea nu era atât de periculoasă. 
Verile din ce în ce mai calde și iernile reci creează curenți puternici la țărm, de care nu pot scăpa nici măcar cei mai buni înotători. Dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a explicat că au apărut diferențe enorme între temperaturile din straturile de apă. De acești curenți nu pot scăpa nici cei mai buniînotători.

 

Criminalul erou, vedetă pe tricou (Adevărul)

Weekend Adevărul a încercat să afle de ce oamenii în special tinerii și adolescenții se afișează cu însemne ale ideologiilor extremiste. Fără niciun fel de patosși partizanat publicația a încercat să explice, cu ajutorul specialiștilor, de ce nu este în regulă ca imaginile unor personaje precum Che Guevara, Lenin, Ceaușescu, Corneliu Zelea Codreanu sau Hitler să fie afișate public pe tricouri, șepci sau alte accesorii.

 

În genunchi! (Gazeta Sporturilor)

Salzburg – Viitorul 4-0, aseară, după 3-1 în tur. Hagi a folosit aseară o garnitură de rezerve și a părăsit fără glorie competițiile continentale. Ziarul sportiv e foarte dur în aprecieri  și scrie azi despre Viitorul de unică folosință. Minunea lui Hagi a durat fix un sezon, 2016-2017. Acum, campioana seamănă cu o glumă proastă.
La finalul partidei retur cu RB Salzburg, în urma căreia Viitorul a fost eliminată din play-off-ul Europa League, președintele Cristian Bivolaru a anunțat că Gheorghe Hagi continuă la campioana României și că Viitorul plănuiește să aducă jucători până la finalul perioadei de mercato.

Revista presei românești - 25 august 2017