Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul Tudose reînvie sloganul naționalist ”Nu ne vindem țara!” (România Liberă)

premier.jpg

Cotidianul România Liberă publică azi lista declarațiilor șocante ale șefului Guvernului PSD
Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

Premierul cash (Adevărul) - Statul naționalizează o treime din piața cărții (Jurnalul Național) - Din 21 mld. euro, România a atras doar 120 mil. euro de la UE (Ziarul Financiar)

Premierul Tudose reînvie sloganul naționalist ”Nu ne vindem țara!” (România Liberă)

Declarațiile iresponsabile ale premierului aruncă în aer nu doar economia autohtonă, cu a cărei creștere de 5,3% se lăuda recent, ci și întreaga societate. 
Mihai Tudose nu a lăsat nici o sensibilitate neatinsă: a re deschis subiectul exploatării aurifere de la Roșia Montană, anunțând că intenționează să retragă dosarul aceste zone de la UNESCO; a lovit în sistemul bancar din România, afirmând în repetate rânduri fie că băncile îl fură pe români prin comisioane, fie că sunt în colaps financiar, pentru că nu declară profit; anunțat militarizarea Institutului Cantacuzino, ca singura soluție găsită de guvernul său pentru rezolvarea chestiunii vaccinurilor lipsă de pe piața românească, și a declarat că editarea de manuale va deveni un domeniu strategic, care va fi acoperit doar de Monitorul Oficial.
Mihai Tudose i-a supărat pe ecologiști, pe bancheri, pe editorii de carte. Iar leul a început deja să piardă teren în fața euro.

 

Premierul cash (Adevărul)

Premierul Mihai Tudose refuză să primească leafa pe card şi nici n-are conturi bancare, iar din banii strânşi la saltea şi-a cumpărat în ultimii şase ani două maşini. Fost ministru al Sănătăţii, economistul Vlad Voiculescu spune că fie Tudose a încălcat legea prin nedeclararea în mod corect a averii, fie există o portiţă legislativă ce permite ţinerea banilor la saltea, lucru care trebuie corectat.
Într-un articol publicat de Vlad Epurescu pe platforma Blogurile Adevărul aflăm că, potrivit ultimei declaraţii de avere, datată 4 iulie 2017, premierul Tudose preciza că anul trecut a încasat 70.318 lei şi că nu are conturi sau depozite bancare. Anul trecut, Mihai Tudose a fost deputat în Parlamentul României, candidând în 2012 pe listele PSD. În total, pe site-ul Camerei Deputaţilor, în dreptul fostului deputat Tudose, apar nouă declaraţii de avere. NOUĂ!
Interesant este că în declaraţiile de avere datate cu 4.10.2016 şi 20.10.2016 apare că Mihai Tudose a avut un cont curent, inclusiv card (aşa scrie în document) deschise la Raiffeisen, în valoare de 100.000 de lei. În declaraţia de avere din 14.11.2016 şi în cele ulterioare, nici contul şi nici suma nu mai apar...
Între timp, Ministerul Economiei a publicat pe site-ul său raportul controalelor făcute de către Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor la bănci, după ce premierul a cerut acest lucru în şedinţa de Guvern. Documentul de 108 pagini reprezintă o sinteză a verificărilor făcute la bănci începând din 2015 până în prezent. În raport nu sunt însă precizate şi numele unităţilor bancare la care au fost descoperite probleme, sunt doar consemnate neregulile depistate şi măsurile luate.

 

Statul naționalizează o treime din piața cărții (Jurnalul Național)

Reprezentanții editorilor din România au cerut sprijin președintele Klaus Iohannis în lupta cu guvernul după ce s-a anunțat renunțarea la manualele alternative. Executivul a găsit o soluție pentru a evita, pe viitor, lipsa cărților de pe băncile elevilor, prin editarea lor de către stat, pentru a se evita blocajele cauzate de contestații. Editurile susțin, însă, că astfel vor fi lăsate fără o treime din încasările anuale și riscă falimentul.
Prețul mediu al unui manual este de 8-9 lei în țara noastră, iar comparația se face cu manuale din alte țări europene care au prețuri de 40-50 € . Sindicatele cer și eu o reevaluare a prețului corect al cărților. 35 milioane € pe an, o treime din piața de carte, reprezintă manualele școlare.

 

Din 21 mld. euro, România a atras doar 120 mil. euro de la UE (Ziarul Financiar)

România a reuşit să atragă numai 120 de milioane de euro din fondurile europene alocate în perioada 2014- 2020 dintr-un total de 21 de miliarde de euro alocate prin in­ter­mediul Politicii de Coeziune. Astfel, la jumătatea ce­lui de-al doilea exerciţiu financiar prin care România poa­te primi fonduri nerambursabile de la Uniunea Euro­pea­nă, rata de absorbţie efec­tivă este de numai 0,5% din total.