Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scenarii de coşmar pentru pensiile private (Adevărul)

adevarul.jpg

Românii vor strânge de până la trei ori mai puţini bani în punguţa de pensii private, în orice scenariu de reducere a contribuţiilor la Pilonul II
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Aleșii revin la muncă să taie frunză la câini (Jurnalul Național) - Fondul Suveran de Investiții, lovitura finală pentru „perlele economiei” (România Liberă) - Victorie sau Contra (Gazeta Sporturilor) 

Scenarii de coşmar pentru pensiile private. Cât va încasa un român la pensie dacă va scădea contribuţia la Pilonul II (Adevărul)

Intenţia Guvernului de a reduce contribuţiile virate de români la fondul pensiilor private va aduce un dezastru pentru tinerii din prezent: ei vor încasa, atunci când vor ieşi la pensie, de până la trei ori mai puţini bani de la Pilonul II decât era prognozat. „Adevărul” a solicitat unor specialişti din piaţa financiară calcule şi estimări privind posibilele efecte ale măsurilor anunţate de Executiv şi  le prezintă azi în exclusivitate.

 

Aleșii revin la muncă să taie frunză la câini (Jurnalul Național) 

Vacanța parlamentară se încheie astăzi, iar senatorii și deputații vor veni la muncă pentru a doua sesiune ordinară acestui an. „La muncă” pare însă un termen destul de pretențios având în vedere că dincolo de rata deja tradițională absenteismului, în Parlamentul României există comisii permanente care taie, practic, frunză la câini. Așa se face că există comisii ale Legislativului care n-au avut nicio dezbatere pe fond și n-au depus niciun raport în prima sesiune din 2017. 
Cele mai importante legi așteptate în această toamnă:

  • Modificarea legilor justiției 
  • Modificarea codurilor penale 
  • Legea grațierii legea pensiilor 
  • Înființarea Fondului Suveran de Investiții 
  • Legea lobby -ului (traficul de influență) 
  • Înființarea Autorității Independente de Interceptare a Comunicațiilor 
  • Legea confiscării extinse a averilor (Directivă UE)

Peste 1000 de acte normative se află în prezent pe masa parlamentarilor. În prima sesiune a anului au fost înregistrate 581 de inițiative legislative.

 

Fondul Suveran de Investiții, lovitura finală pentru „perlele economiei” (România Liberă)

Sub  același pretext cunoscut al investițiilor, guvernarea PSD-ALDE va strânge laolaltă cele mai valorioase companii ale statului, majoritatea din energie, pe care le va supune total controlului politic și din care va putea înstrăina acțiuni după bunul plac. Miza este de miliarde de euro.

 

Victorie sau Contra (Gazeta Sporturilor) 

România joacă diseară cu Armenia în preliminariile CM 2018. Selecționerul Christoph Daum își joacă postul în meciul din această seară. Federalii vor începe negocierile cu noul selecționer dacă România nu obține 6 puncte cu Armenia și Muntenegru. Primul pe listă e antrenorul lui Dinamo.

 
Revista presei românești din 1 septembrie 2017