Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD şi ALDE, singurele partide care au tăcut după agresiunea lui Palada (Adevărul)

646x404.jpg

Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, şi senatorul Mihai Goţiu.
Sursa imaginii: 
Colaj Adevărul

Investițiile străine au scăzut cu 0, 5 miliarde € (România Liberă) - Guvernul a descoperit „tiparnița” de bani (Jurnalul Național) - După nouă ani de la falimentul Lehman, bursa americană s-a dublat, iar cea românească le-a depăşit pe cele din regiune (Ziarul Financiar) - Daum, singurul învingător din necalificarea României (Evenimentul Zilei) - This is Steaua! (Gazeta Sporturilor)

PSD şi ALDE, singurele partide care au tăcut după agresiunea lui Palada (Adevărul)

Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au fost singurii lideri politici care n-au scos un cuvânt despre pumnul în gură pe care Mirel Palada i l-a aplicat senatorului USR Mihai Goţiu. Până şi Victor Ponta l-a taxat pe fostul său purtător de cuvânt. 
Partidele din Opoziţie, USR, PNL şi PMP au denunţat gestul făcut de Palada şi au cerut oprirea practicii, „pumnului în gură“ din România.
Deputaţii, senatorii şi consilierii USR au fost agresaţi în mai multe rânduri de colegii lor din Parlament sau din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, această formaţiune fiind ţinta preferată a adversarilor politici.

 

Investițiile străine au scăzut cu 0, 5 miliarde € (România Liberă)

În ciuda creșterii economice explozive, nivelul investițiilor străine directe a scăzut semnificativ față de anul trecut. Paradoxal, analiștii financiari susțin că sunt foarte mulți bani disponibil, dar fie nu sunt proiecte, fie guvernul i-a pus pe fugă pe investitori. În februarie, liderii PSD cereau SRI să investigheze companiile multinaționale.

 

Guvernul a descoperit „tiparnița” de bani (Jurnalul Național)

Sistemul energetic este subminat de lipsa investițiilor, dar companiile stau cu sacii de bani în bănci. De acest lucru a profitat și cabinetul Tudose când a decis să le ceară încă două miliarde lei celor mai profitabilă dintre firmele de stat. Șase au cotizat, două sunt pe pod punctul de a o face, iar alte câteva stau în stand by, deoarece sunt informații că urmează colecta cu numărul doi.

 

După nouă ani de la falimentul Lehman, bursa americană s-a dublat, iar cea românească le-a depăşit pe cele din regiune (Ziarul Financiar)

Falimentul Lehman Brothers, a patra bancă de investiţii a Statelor Unite la acea vreme, a reprezentat acum nouă ani începutul oficial al crizei financiare globale.
Bursa americană a crescut cu 99% de pe 15 septembrie 2008 şi până în prezent. 
Bursa de la Bucureşti a crescut cu 60% în această perioadă, peste media europeană (40%) şi cu mult mai puternic decât bursele de la Viena (1,7%) sau Varşovia (2,8%).
Marele câştigător al creşterilor bursiere mondiale a fost sectorul tehnologiei. 

 

Daum, singurul învingător din necalificarea României (Evenimentul Zilei)

După mai bine de un an de mandat FRF și antrenorul german Christoph Daum au convenit, aseară, încetarea colaborării. Neamțul nu a plecat cu mâna goală de la condcerea echipei naționale. Pentru că a părăsit banca tehnică înainte de termen, germanul va mai încasa peste 100 de mii de euro.
Doar 2 victorii a bifat România sub comanda lui Daum în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, ambele cu Armenia (5-0 și 1-0). Naționala noastră a acumulat  nouă puncte în cele opt meciuri disputate până acum.

 

This is Steaua! (Gazeta Sporturilor)

FCSB a învins aseară echipa cehă Viktoria Plzen cu 3 la 0 în grupa G a Ligii Europa.
Roș-albaștri au primit cadou penalty-ul de 1 la 0, apoi au zburat ca pe vremuri. Dubla lui Budescu și reușita lui Alibec au asigurat trupei lui Dică un start perfect. În celălalt meci din grupă, Beer Sheva - Lugano 2 la 1. Următoarea partidă e programată în Elveția, pe 28 septembrie.