Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, o ţară de vis (Ziarul Financiar)

oameni-strada.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România (arhivă)

Radiografia războiului Coldea - Dragomir: Inventarul acuzațiilor și răspunsurile formulate în spațiul public de cei doi ofițeri SRI (România Liberă) - Învățăturile IGSU către populație, pe timp de furtună (Jurnalul Național) - Primarii se vor moguli de presă  (Evenimentul Zilei)

România, o ţară de vis. Cifre superoptimiste ale Comisiei Naţionale de Prognoză: se vor crea un milion de noi joburi, iar salariul mediu va creşte cu 50% în următorii patru ani (Ziarul Financiar)

Un milion de noi salariaţi, atât ar urma înregistreze economia la finalul lui 2021, comparativ cu finalul lui 2016, în vreme ce salariul mediu net ar urma să crească, în aceeaşi perioadă, cu 55%, anticipează Comisia Naţională de Prognoză (CNP) în prognoza de toamnă.
În primele şase luni din 2017 în economie au apărut 120.000 de noi salariaţi, în ciuda faptului că unii economişti anticipau concedieri importante ca urmare a majorării salariului minim pe economie.
Media de creştere a salariilor în economie a fost în prima parte a anului de 14%, tendinţă care va continua cu creşteri anuale de peste 7% în fiecare din următorii patru ani, anticipează CNP. Şi asta fără ca nivelul cererii de forţă de muncă să fie afectată, de vreme ce anticiparea este că, la orizontul lui 2021, economia ar urma să înregistreze 5,7 milioane de salariaţi.

 

Radiografia războiului ­Coldea - Dragomir: Inventarul acuzațiilor și răspunsurile formulate în spațiul public de cei doi ofițeri SRI (România Liberă)

În urmă cu mai bine de o săptămână, pe 11 septembrie, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa acestui serviciu secret, a fostului său şef operativ, gen. Florian Coldea, şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi.
Gen. Coldea a răspuns acu­zaţiilor formulate de Dragomir la România TV, într-un interviu publicat ieri de ziare.com. Răspunsurile au fost parţial convingătoare, în condiţiile în care nici întrebările nu au fost foarte incisive şi nu au acoperit toate chestiunile sensibile. Tot în cursul zilei de ieri, Daniel Dragomir a fost audiat în Comisia parlamentară de control SRI şi, potrivit propriilor promisiuni, aseară urma să facă publice noi dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale.
“România liberă” a pus faţă-n faţă declaraţiile celor doi, într-o încercare de a decela informaţiile relevante. 

 

Învățăturile IGSU către populație, pe timp de furtună (Jurnalul Național)

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență făcut public un ghid pentru cetățenii care aceștia sunt instruiți cum trebuie să reacționeze înainte, în timpul și după ce se confruntă cu o situație de urgență. Ghidul vine în contextul furtunii din vestul țării care a ucis opt oameni și a rănit alte zeci de persoane. Instrucțiunile cuprind citate din Pericle, sfaturi de bun simț, dar și indicația Carol aplicare necesită ceva efort de imaginație.

 

Primarii se vor moguli de presă. Mutu și Tudorache dau milioane de euro din bani publici pe o televiziune și o revistă (Evenimentul Zilei)

Primăriile bucureștene din sectoarele 1 și 6, conduse de Dan Tudorache (PSD) și Gabriel Mutu (PSD), vor salut ce milioane de euro din bugetul local pentru o revistă și o televiziune online.
Obiectivul general, potrivit actelor care au însoțit hotărârea de consiliu local, este „crearea unei platforme multimedia care să ofere informații, divertisment, programe educative și programe culturale” pentru bucureștenii din sector, sub formă de „live streaming, arhive și programe” care pot fi accesate oricând, fie direct de pe un site special, fie ca aplicație de pe telefonul mobil

 
Revista presei românești - 20 septembrie 2017