Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisia de la Veneţia: „În niciun caz nu e vorba de un prag financiar la abuzul în serviciu” (Adevărul)

646x404.jpg

În afacerea pragului la abuzul în serviciu, Tudore Toader joacă un triplu rol: de fost judecător al Curţii Constituţionale, de ministru al Justiţiei şi de reprezentant al României în Comisia de la Veneţia .
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Guvernul Boc, nașul afacerii Belina (Jurnalul Național) - Lacul Belina trebuie să se întoarcă, anul viitor, la Apele Române. Minciuna din nota de fundamentare a HG care a detonat PSD (Evenimentul Zilei) - Stele și Steliano (Gazeta Sporturilor)

Guvernul Boc, nașul afacerii Belina (Jurnalul Național)

Ancheta declanșată de DNA ocolește oriciginile acestui business pe care procurorii îl consideră penal.. Tel Drum a putut închiria proprietățile, de la stat, grație unui ordin al ministrului Mediului din guvernarea Boc. În 2011, SC Tel Drum SA a  încheiat contractul de închiriere cu “Apele române” entitate aflate în subordinea Elenei Udrea. La cel mai moment, valoarea de inventar a Insulei Belina și a Brațului Pavel, stabilită printr-o hotărâre de guvern din 2006, era de un leu.

 

Lacul Belina trebuie să se întoarcă, anul viitor, la Apele Române. Minciuna din nota de fundamentare a HG care a detonat PSD (Evenimentul Zilei)

Comunicatul DNA prin care anunță că vicepremierul Sevil Shhaideh este cercetată penal și că se cere avizului Camerei Deputaților pentru anchetarea ministrului Rovana Plumb aduce în actualitate două hotărâri de guvern, din 2013, când era în funcție cabinetul Victor Ponta. E vorba de actele prin care Lacul Belina și Brațul Pavel, din comuna teleormăneană Seaca, au trecut din administrarea Apelor Română în cea a Consiliului Județean Teleorman, condus în acea perioadă de Adrian Gâdea actual secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, portofoliul lui Shhaideh. Gâdea este deja cercetat în acest dosar, în care a fost reținut, pe 13 iulie, administratorul celebre filme teleormăneane Teld Drum. Transferul de la Apele Române la C.J Teleorman s-a făcut pe 27 noiembrie 2013. Un articol din Hotărârea de Guvern citată de DNA atrage atenția: “în cazul nefinalizării investiției prevăzute la art. 1, în termen de 5 ani de la transmiterea părților de imobile conform prezentei hotărâri, acestea revin în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române”.
Pe 17 decembrie 2018, se împlinesc cei 5 ani în care Consiliul Județean Teleorman trebuia să realizeze  investiția pe bani europeni.
Complexul Dunărea-Belina-Seaca urma să cuprindă o tabăra de vară pentru elevi, un complex turistic și sportiv, aquapark,  drumuri de acces și infrastructură rutieră etc.

 

Comisia de la Veneţia: „În niciun caz nu e vorba de un prag financiar la abuzul în serviciu” (Adevărul)

Adevărul” a obţinut poziţia oficială a Comisiei de la Veneţia asupra celei mai litigioase chestiuni politico-juridice din ultimul an: aşa-numitul prag de prejudiciu care ar trebui impus în definirea infracţiunii de abuz în serviciu, prag sub care fapta ar urma să fie dezincriminată penal.
Două decizii ale Curţii Constituţionale şi ordonanţa de urgenţă nr. 13, care a dus la masive proteste de stradă la începutul acestui an, s-au bazat pe o înţelegere eronată a unui raport al Comisiei de la Veneţia, organismul juridic al Consiliului Europei. Eroarea de interpretare s-a transformat acum într-o obligaţie impusă Parlamentului de a reglementa un prag financiar pentru prejudiciile produse prin infracţiunea de abuz în serviciu. La solicitarea ziarului „Adevărul”, Comisia de la Veneţia a clarificat sfera de aplicare a raportului şi sensul concluziilor pe care le-a avut în vedere la întocmirea acestuia.

 

Stele și Steliano (Gazeta Sporturilor)

FCSB a învins Dinamo cu 1 la 0. Momcilovici a adus victoria steliștilor după o eroare uriașă a lui Steliano Filip, omul cu cele mai multe prezențe în Derby de România. La 1 la 0, Penedo i-a apărat un penalty lui Budescu.
FCSB ajunge în coasta lui Dan Petrescu, Dinamo pierde tot mai mult teren. 

 
Revista presei românești - 25 septembrie 2017