Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Angajații din sănătate au protestat degeaba (România Liberă)

Noua taxă auto va trece pe la RAR și Primărie (Jurnalul Național) - Limba maghiară a ciobit alianța de guvernare PSD-UDMR (Evenimentul Zilei) - Evadarea din gulagul Maşa (Gazeta Sporturilor)

„Datina“ educaţiei cu pumnul i-a adus României o condamnare la CEDO (Adevărul)

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat statul român pentru că nu a făcut nimic pentru a împiedica ca un băieţel de trei ani să fie supus unor tratamente inumane de către tatăl său. Specialiştii români susţin că violenţa în familie este un fenomen acceptat în societatea din România, în care au crescut inclusiv judecătorii şi procurorii ţării. 63% dintre copii spun că au fost bătuţi acasă de către părinţi, potrivit unui studiu recent.

 

Angajații din sănătate au protestat degeaba (România Liberă)

Mii de salariați din sistemul sanitar au protestat ieri în Piața Victoriei, alăturându-se primului mare miting din această toamnă. Deși miercuri a expirat termenul asumat pentru rezolvarea revendicărilor sindicaliștilor, ministrul sănătății, Florian Bodog, nu își asumă un dialog pentru găsirea unor soluții concrete la problemele angajaților din sectorul medical. În aceste condiții, consiliul de coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” a decis demararea procedurilor prealabile grevei.

 

Noua taxă auto va trece pe la RAR și Primărie (Jurnalul Național)

La a cincea încercare, guvernanții și-au propus să ne pună pe toți la plată, nu doar pe cei care își vor achiziționa de acum încolo o mașină. Nouă taxă nu va fi una de primă înmatriculare, Ci una în funcție de noxe, capacitate cilindrică și norma de poluare. Estimările oficiale arată că în anul 2017 se vor înmatricula peste 103.000 de mașini noi și 506.000 rulate, ceea ce înseamnă că parcul auto va trece de șase  milioane de vehicule.

 

Limba maghiară a ciobit alianța de guvernare PSD-UDMR (Evenimentul Zilei)

Majoritatea de guvernământ PSD-ALDE din comisiile juridice, de administrație publică și drepturile omului din Camera Deputaților a respins, ieri, într-un ropot de aplauze, proiectul UDMR privind introducerea unui prag de 10% pentru folosirea limbii materne în administrația publică. Maghiarii au criticat imediat gestul politic al aliaților. Proiectul UDMR merge la vot final în plenul Camerei Deputaților for decizional fiind Senatul.

 

Pentru că nu avem un brand de ţară, prima impresie a străinilor este ca nu avem branduri româneşti (Ziarul Financiar)

Ce este brandul? Este poveste? Este marketing? Bani, muncă, pasiune? Toate la un loc? Chiar dacă România are încă mulţi paşi de făcut pentru a se apropia de reuşitele altor pieţe în materie de branduri locale, există deja o serie de antreprenori care au avut curajul de a lansa produse proprii şi de a intra în lupta, încă inegală, cu marii produ­cători sau retaileri internaţionali. Unii au ajuns ulterior sub umbrela unor grupuri străine, dar încearcă să îşi păstreze identitatea naţională, alţii re­zistă pe cont  propriu. Toţi sunt de acord că dru­mul nu este uşor, indiferent de calea aleasă, dar insistă că atunci când brandul vine din pasiune nu poţi reduce totul la calcule financiare. Un brand înseamnă suflet, bani, ore de muncă şi în primul rând o poveste. Cea mai mare provocare este să fii relevant şi pentru generaţiile tinere. 

 

Evadarea din gulagul Maşa (Gazeta Sporturilor)

Cum a fost posibilă prima victorie a Simonei Halep în faţa Şarapovei, după o consecuţie de 7 înfrângeri? Simplu, comentează jurnalistul Cristian Geambașu.Din atitudinea curajoasă a pornit totul. Forţa şi precizia loviturilor, serviciul constant tare şi plasat, alternarea mingilor plate cu cele liftate, deplasarea ca în zilele cele mai bune. 
O victorie cu 6-2, 6-2 împotriva Şarapovei valorează cât un Grand Slam pentru Simona.bPoate că drumul spre numărul 1 mondial trebuia să treacă prin gulagul Maşa.

Revista presei românești - 5 octombrie 2017
607