Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tudose l-a învins pe Dragnea (Adevărul)

psd.jpg

În scurtă declarație de presă de după ședinţa Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape şase ore, premierul a spus că nu a fost un război şi nu există un câştigător, în timp ce liderul PSD a susţinut că atât el, cât şi premierul au comunicat prost unul cu celălalt şi că nu mai pot fi făcute asemenea greşeli, care să pună partidul, coaliţia şi Guvernul într-o situaţie limită.
Image source: 
news.ro

Istoria premierilor devorați de propriile partide (Jurnalul Național) - Ford Ecosport, noul pariu de 2 miliarde de euro al americanilor la Craiova (Ziarul Financiar) - Monopolul crucilor de la Săpânța a fost spart! (Evenimentul Zilei) - Derby vintage (Gazeta Sporturilor)

Tudose l-a învins pe Dragnea. Trei miniştri PSD au demisionat, deşi partidul s-a opus. Şedinţa se reia vineri. Dragnea: Am comunicat prost cu premierul (Adevărul)

Trei miniştri PSD - Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc - au demisionat din Guvern, în ciuda faptului că partidul s-a opus în unanimitate. Dacă n-ar fi demisionat cei trei, ar fi demisionat premierul Mihai Tudose, iar PSD ar fi riscat să piardă guvernarea, în condiţiile în care preşedintele Iohannis l-a avertizat pe Dragnea că nu va mai desemna un nou premier PSD. Practic, Mihai Tudose a pus partidul să aleagă: ori el, ori miniştrii.
Şedinţa conducerii PSD se va relua astăzi, când se va stabili numele noilor miniştri. De asemenea, tot azi va exista o discuţie între Mihai Tudose, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Miza este Ministerul Dezvoltării, rezervorul cu bani pentru aleşii locali, controlat până aseară de Liviu Dragnea prin Sevil Shhaideh.  

 

Istoria premierilor devorați de propriile partide (Jurnalul Național)

Cu mici excepții, guvernările postdecembriste au fost marcate de crize profundă care au dus la demisia sau debarcarea forțată a premierilor aflați în funcție. Din 13 șefi ai Guvernului, câți au existat înaintea lui Mihai Tudose, trei au căzut prin moțiunea de cenzură, cinci și-au dat demisia, iar alții au fost devorați de propriile partide, în cei 27 ani trecuți de la Revoluție.

 

Ford Ecosport, noul pariu de 2 miliarde de euro al americanilor la Craiova (Ziarul Financiar)

Startul producţiei modelului Ecosport reprezintă o gură de oxigen pentru uzina din Craiova, care de zece ani funcţionează la capacitate redusă în lipsa unor modele de volum. 
Luând în calcul o producţie în două schim­buri de circa 500 de maşini pe zi, Ecosport poate ajunge la cel puţin 130.000 de unităţi anual, cu o valoare de piaţă de peste 2 miliarde de euro. 
Creşterea producţiei a determinat Ford Româ­nia să majoreze în acest an numărul an­ga­ja­ţilor cu 1.700 de oameni, dintre care 1.300 au fost deja recrutaţi, iar restul 400 vor fi an­ga­ja­ţi pâ­nă la finalul anului. Aceştia vor avea şi sa­larii mai mari, pe măsură ce eficienţa uzinei va ajun­ge la o cadenţă anuală de peste 100.000 de unităţi. Dacă la început circa 30% din piesele unui Ecosport sunt produse în România, Ford vrea să crească acest procent prin convingerea furnizorilor să investească într-o fabrică aproape de Craiova.

 

O decizie „veselă” a ÎCCJ. Monopolul crucilor de la Săpânța a fost spart! (Evenimentul Zilei)

O râcă țărănească între trei moroșeni din Săpânța fost stinsă definitiv și irevocabil de Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă a anulat un brevet emis de OSIM, acum nouă ani, prin care fabricarea și comercializarea acestora devenise monopolul unui singur sătean.

 

Derby vintage (Gazeta Sporturilor)

Sâmbătă va fi meci mare în Giulești s-au vândut deja 8.000 de bilete. Academia Rapid vs. CSA Steaua. Mircea Lucescu și-a anunțat prezența în tribune.  „Lăcătuș va fi primit în Giulești la fel cum e Pancu în Ghencea!” Daniel Pancu consideră că întâlnirea dintre Rapid și Steaua este meciul sezonului iar atmosfera va fi una exact ca în vremurile bune ale celor două echipe. 

1349