Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Firma de familie a ministrului Turismului, abonată la programul Laptele și milioanele (Jurnalul Național)

vitel.jpg

Image source: 
pixabay.com

Rovana Plumb scapă de ancheta DNA, după ce PSD a schimbat geografia ţării. Cum au votat partidele (Adevărul); Marea tăcere a profesioniştilor din audit şi consultanţă... (Ziarul Financiar); Imaginează-ţi Doctrina Dragnea - până nu te doboară ea pe tine (Adevărul)

Rovana Plumb scapă de ancheta DNA, după ce PSD a schimbat geografia ţării. Cum au votat partidele (Adevărul)

Deputaţii majorităţii PSD-ALDE au decis, ieri, că Rovana Plumb nu poate fi anchetată în dosarul Belina. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut că insula Belina şi braţul Pavel ale Dunării au dispărut, deci Rovana Plumb e nevinovată.

Mai multe partide şi-au arătat sprijinul pentru Plumb, în condiţiile în care Dragnea anunţase înainte de plen că va vota împotriva solicitării, iar unul dintre liderii ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a făcut o pledoarie pentru solidarizarea aleşilor cu Plumb. Pe lângă cei 167 de deputaţi ai PSD şi ALDE, şi-au mai adus aportul şi reprezentanţi ai UDMR, ai minorităţilor sau neafiliaţi. Pe de altă parte, PMP, PNL şi USR au anunţat că vor vota „pentru“ cererea DNA.

 

Marea tăcere a profesioniştilor din audit şi consultanţă: nimeni nu a crâcnit la numirile pe linie de partid pentru Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit. Implicarea civică nu înseamnă plantat de arbori duminica în Parcul Tineretului, ci protest atunci când sunt încălcate normele profesionale şi când puterea politică abuzează. (Ziarul Financiar)

Sub acest titlu Sorin Pîslaru scrie în editorialul său: ”Niciunul din corpurile profesionale ale contabililor, auditorilor, consultanţilor fiscali sau CFA – „analişti financiari certificaţi“ - nu a crâcnit la numirea în cea mai puternică funcţie de controlor al banului public, adică preşedinte al Curţii de Conturi, a unui nespecialist, un om de paie pus acolo pentru servicii aduse partidului aflat la putere şi liderului său.

De asemenea, niciuna din cele patru mari firme de audit – adică gardienii a 80% din banii privaţi – nu şi-a arătat niciun punct de vedere asupra modului în care reprezentanţii statului român înţeleg să-i aleagă pe cei care trebuie să auditeze conturile statului.

Curtea de Conturi veghează asupra unui buget de 55 de miliarde de euro pe an – bugetul public consolidat”.

 

Imaginează-ţi Doctrina Dragnea - până nu te doboară ea pe tine (Adevărul)

Liviu Avram scrie în editorialul din Adevărul : ”Doctrina Dragnea - o elită birocratică rapace, imună faţă de cei care o plătesc şi obedientă faţă de cei care o desemnează

Dacă veţi vedea cam ce schimbări au avut loc în ultimii ani, veţi observa că toate fac - sau tind să facă - pe plac acelor mohorâţi ai team-building-urilor de stat: ordonanţa traseiştilor, ordonanţa 13, legile Justiţiei, alegeri într-un singur tur, dezincriminarea conflictului de interese şi a incompatibilităţilor, dezincriminarea totală sau parţială, directă sau mascată, a corupţiei şi a infracţiunilor de serviciu, intimidarea ori chiar castrarea instituţiilor de control sau de investigare etc. Statistica e necruţătoare şi ne dă fără zecimale: măsurile astea sunt toate într-un singur sens şi absolut niciuna în sens contrar. Putem spune că se naşte astfel, pe nesimţite, o elită birocratică înfiorător de rapace, aproape imună faţă de cei care o plătesc şi puternic obedientă faţă de cei care o desemnează. Nu este asta, deja, o doctrină? Din comoditate, îi putem spune Doctrina Dragnea, îi putem spune Adevăratul Program de Guvernare, dar se pot găsi şi alte denumiri. Sigur, lucrurile sunt abia la început, încă nu ai de unde să ştii ce va face până la urmă doctrina asta din viaţa ta. Şi atunci când nu ştii ce va fi, îţi rămâne o singură soluţie ca să afli: imaginează-ţi”.

 

Începe războiul pentru eșalonul doi al guvernării (Evenimentul Zilei)

O nouă luptă va începe acum în PSD, după epopeea remanierii, scrie Evenimentul Zilei. Liviu Dragnea a cerut evaluarea celor 135 de secretari de stat, adică întreg eșalonul 2 al Guvernului.

 

Firma de familie a ministrului Turismului, abonată la programul Laptele și milioanele (Jurnalul Național)

Cinci firme vor asigura programul Cornul și laptele în județul Ialomița pentru următorii patru ani, pe baza unui acord cadru de peste 22 de milioane de lei, fără TVA.

Toate societățile alese acum sunt veterane ale acestui program guvernamental care a îmbogățit o mână de afaceriști.

Una dintre ele este patronată de familia actualului ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre.

Revista presei românești din 18 octombrie 2017
476