Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD ori câştigă, ori se sinucide economic (Ziarul Financiar)

sedinta_guvern_tudose.jpg

Executivul Tudose în ședință
Image source: 
gov.ro

Dedesubturile discuțiilor dintre Guvern și sindicatele din sănătate dezvăluite de medici (Evenimentul Zilei) - Chilipiruri în boutique-ul exclusivist al Fiscului (Jurnalul Național) - BB în acțiune (Gazeta Sporturilor)

PSD ori câştigă, ori se sinucide economic: de la 1 ianuarie 2018 salariul minim creşte cu 31%, impozitul pe venit scade de la 16% la 10%, dar se naţionalizează parţial banii angajaţilor de la Pilonul II prin scăderea contribuţiei de la 5,1% la 3,7% (Ziarul Financiar)

În prezent, peste un milion de angajaţi din România (adică o cincime din efectivul total de salariaţi) sunt remuneraţi la nivelul salariului minim pe economie. Salariul minim a crescut sem­ni­ficativ în ultimii ani, iar unele decizii de creştere au fost luate într-un timp foarte scurt, ceea ce a dat peste cap bugetele com­pa­niilor.
ZF se concentrează și asupra loviturii devastatoare pentru angajaţi şi piaţa de capital: Guvernul PSD naţionalizează o parte din Pilonul II de pensii prin reducerea contribuţiei cuvenită angajaţilor de la 5,1% la 3,7%
Analiştii spun că Bursa de la Bucureşti va avea cel mai mult de suferit prin reducerea contribuţiei pentru Pilonul II întrucât nu vor mai fi bani pentru achiziţia de acţiuni şi vechi, dar şi noi.

 

Dedesubturile discuțiilor dintre Guvern și sindicatele din sănătate dezvăluite de medici (Evenimentul Zilei)

Inițial, după luni de proteste, Consiliul Național al Federației Sanitas trebuia să decidă, ieri, programul acțiunilor următoare. Dar la întâlnire au descins premierul Mihai Tudose și președintele PSD Liviu Dragnea. La finalul discuțiilor, președintele SANITAS Leonard Bărăscu a declarat că lucrurile „merg pe făgașul pe care ni l-am dorit... Clar nu va pierde nimeni la veniturile de la 1 ianuarie 2018. Colegii mei la prima mână sunt mulțumiți... Suntem în stand-by, deocamdată nu luăm nici o măsură radicală. Nici nu am discutat cu colegii mei dacă intrăm sau nu în grevă, dar nu cred că vom intra” a spus acesta
S-ar putea crede că s-au calmat spiritele în sănătate. Dar e departe de a fi așa. Membrii Sindicatului Medicilor Promedica arată, în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei, că se aplică strategia „dezbină și cucerește” , fiind ignorați reprezentanții medicilor și doleanțele acestora.

 

Chilipiruri în boutique-ul exclusivist al Fiscului (Jurnalul Național)

Cei care știu să caute pot găsi produse de lux la prețuri de chilipir, inaccesibile în comerțul la vedere. Fiscul a devenit un boutique exclusivist, care vinde la prețuri mult sub cele ale pieței produse la care în mod normal nu ai acces oricum și oriunde.
Una dintre cele mai spectaculoase oferte ale ANAF este cea inițiată de Regionala Galați care vinde nu mai puțin de 33 de diamante naturale, de mărimi, culori și claritate dintre cele mai variate cu 6.525 lei. 
În vitrina magazinului online ANAF, cu puncte de lucru în întreaga țară, sunt și super-bolizi de sute de cai putere, clădiri, vinuri unice de colecție sau chiar podgorii întregi, bunuri confiscate de la datornici sau condamnați penal. Totul e să te descurci în hățiș-ul siteului ANAF, învechit și greu accesibil.

 

BB în acțiune (Gazeta Sporturilor)

Ziarul sportiv privește spre meciul de duminică dintre CSU Craiova și FCSB. Derby-ul propune o înfruntare între cei mai în formă jucători ai Ligii 1, Băluță vs Budescu. Cei doi sunt liderii echipelor lor la eficiență, olteanul producând 11 goluri în acest sezon, iar stelistul 12.

Revista presei românești - 27 octombrie 2017
682