Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cele mai mari companii din România pun o întrebare gravă: cine răspunde dacă „reforma fiscală“ eşuează? (Ziarul Financiar)

tudose_foto_zf.jpg

Premierul Mihai Tudose a acuzat din nou multinaţionalele şi băncile străine că nu plătesc cât ar trebui la bugetul statului
Sursa imaginii: 
zf.ro

PSD lansează programul de austeritate 2018 (Adevărul) - ANPC: Fructe tratate cu o substanță care atacă rinichii și ficatul, în magazinele românești (Evenimentul Zilei) - Patron vs. Pseudopatron (Gazeta Sporturilor)

PSD pregăteşte programul de austeritate pe 2018: bugetari concediaţi, ajutor de şomaj tăiat şi ministere subţiate (Adevărul)

Sub pretextul că va evalua angajaţii, Guvernul pregăteşte concedieri masive în instituţiile de stat pentru a reuşi să menţină echilibrul bugetar pe anul viitor, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Startul a fost dat deja de Ministerul Transporturilor, în timp ce evaluarea celor 135 de secretari de stat este în derulare. În plus, Liviu Dragnea a anunţat că sistemul ajutoarelor sociale va fi regândit.
Nu se va face un plan de restructurări, ci fiecare instituţie în parte va trebui să-şi evalueze angajaţii, astfel încât să reducă numărul bugetarilor pe cât posibil. 1,35  milioane de salariaţi din România lucrează la stat, adică 30% din efectivul total de salariaţi din economie.

 

Cele mai mari companii din România pun o întrebare gravă: cine răspunde dacă „reforma fiscală“ eşuează? (Ziarul Financiar)

Într-o scrisoare deschisă adresată şefului Executivului, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), organizaţie care reu­neş­te 2.000 de companii româneşti şi străine din piaţa locală, cu 600.000 de salariaţi şi afaceri de 50 de miliarde de euro pe an, spu­ne că membrii săi vor respecta şi vor aplica noul Cod fiscal, deşi observaţiile repre­zen­tan­ţilor săi nu au fost luate în seamă la mo­di­ficarea lui, dar subliniază apăsat: „Ce se va întâmpla dacă nu ne-am înşelat“?
„Mesajul public lansat de dumneavoastră în numele guvernului, conform căruia mediul de afaceri este cel care generează lipsa de fonduri la buget pentru şcoli, infra­struc­tură sau servicii medicale, este unul pro­fund fals şi dăunător societăţii româneşti.“
În același timp mii de companii care aveau buge­te­le pentru 2018 aproape gata îşi refac cal­culele: ce pierd, ce câştigă, cât costă mo­difi­carea softurilor, cum îşi pot com­pen­sa salariaţii, dacă pot?

 

ANPC: Fructe tratate cu o substanță care atacă rinichii și ficatul, în magazinele românești (Evenimentul Zilei)

Directorul general al ANPC Paul Anghel avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanţă foarte periculoasă folosită pentru combaterea bolilor la plante, dar a cărei utilizare în agricultură este interzisă de legislaţia UE. 
THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă", afirmă Anghel, prezentând şi o etichetă de citrice provenite din Turcia, pe care este menţionată substanţa.
Directorul ANPC afirmă că "fructele şi legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte". "Atenţie! Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor!", subliniază oficialul.

 

Patron vs. Pseudopatron (Gazeta Sporturilor)

O comparație George Becali – Ionuț Negoiță, în primii lor 5 ani la FCSB, respectiv Dinamo, arată cum s-a creat o diferență uriașă între cele două rivale istorice.
Chiar dacă boss-ul „câinilor“ a încasat aproape la fel de mulți bani ca și Gigi, el a investit de 60 de ori mai puțin în club, iar performanțele sunt umilitoare în comparație cu cele obținute de roș-albaștri.
 

 
Revista presei românești - 13 noiembrie 2017