Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tel Drum, balaurul care îl poate înghiți pe Dragnea cu partid cu tot (Adevărul)

ion-m-ionita_6.jpg

Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Sursa imaginii: 
site-ul ziarului Adevărul

Cine sunt potențiali urmași ai lui Liviu Dragnea (Evenimentul Zilei) - Jumătate din datoriile la bugetele sociale vin de la companiile statului (Jurnalul Național) - România s-a făcut de răs la ultimul meci din 2017. Ne-au umplut poarta (Gazeta Sporturilor)

Guvernul Tudose sprijină afacerea Belina prin ordonanţă de urgenţă (Adevărul)

În chiar ziua în care impunea „revoluţia fiscală”, Guvernul Tudose a modificat o anume prevedere din Legea Apelor, astfel încât să devină legal ceea ce până atunci era interzis: ridicarea de construcţii în preajma cursurilor de apă. Un potenţial beneficiar al acestei modificări este firma Tel Drum, care deţine în închiriere Insula Belina din judeţul Teleorman.
Tel Drum, balaurul care îl poate înghiții pe Dragnea cu partid cu tot (Adevărul)
„Nicio surpriză că președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu va demisiona în urma noului dosar pe care i l-a deschis DNA. Era clar că șeful PSD va nega toate acuzațiile afirmând că este victima unei înscenări politice. Dar de data asta, lucrurile sunt mult mai greu de gestionat de Liviu Dragnea. Marea sa invenție a fost Tel Drum. Că este invenția lui Dragnea nu poate contesta nimeni”, după cum jurnalistul Ion M. Ioniță demonstrează în 8 puncte în editorialul său de azi. Însă „până acum nimeni nu a dovedit prin acte o relație directă sau participarea lui Dragnea la acționariatul firmei Tel Drum. Liderul PSD a negat o asemenea aserțiune. În noul dosar, este de văzut dacă DNA va reuși să probeze acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea. Afacerea Tel Drum este o construcție de manual pentru aspirarea contractelor publice. Dacă nu are nicio legătură cu Tel Drum, Liviu Dragnea poate să-și continue cariera politică. Dar, dacă din tenebrele Tel Drum ies dovezile care să arate implicarea lui Liviu Dragnea, lucrurile se încheie pentru președintele PSD.
Până la soluționarea cazului va trece multă vreme, dar pentru PSD. se va pune problema dacă merită să suporte în continuare costurile sau, nu cumva, întreaga fac afacere Tel Drum a devenit prea scumpă pentru partid”. Integral în Adevărul.

 

Cine sunt potențiali urmași ai lui Liviu Dragnea (Evenimentul Zilei)

Urmărit penal într-un nou dosar de corupție, președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a anunțat partidul că se retrage din funcție doar dacă moare sau dacă ajunge închisoare. EVZ a obținut o listă cu 8 lideri PSD. care ar putea să emită pretenții la tronul din Kiseleff. Pe de altă parte, în partid a început să circule informația potrivit căreia 2-3 persoane din conducere, catalogate drept „tentacule ale statului paralel”, se încălzesc să preia șefia formațiuni . 
Pe lista informală cu pesediștii care ar putea să candideze la șefia partidului în cazul în care funcția devine vacantă sunt cotați cu cele mai mari șanse: Mihai Tudose prim-ministru, Nicolae Bădălău - președinte executiv, Gabriela Firea - primarul capitalei, Robert Negoiță - primarul sectorului 3, Marcel Ciolacu -vicepremier. Fiecare  are atât atu-uri cât și dezavantaje, după cum puteți citiți în ziar.

 

Jumătate din datoriile la bugetele sociale vin de la companiile statului (Jurnalul Național)

Statul român deține ca acționar unic sau majoritar nouă din primele zece cele mai datoare companii la contribuțiile sociale din România. Acestea au restanțe care, însumate, ajung la 6,6 miliarde de lei, aproape jumătate din totalul datoriilor de 15,9 9 miliarde de lei pe care le au firmele la bugetele de pensii și sănătate. Cum unele dintre aceste firme mai au câteva luni până vor fi radiate de la Registrul Comerțului, statul a reușit să-și păcălească proprii angajați, care vor avea pensii mai mici.

 

România s-a făcut de râs la ultimul meci din 2017. Ne-au umplut poarta (Gazeta Sporturilor)

Aseară, România a fost net dominată și surclasată de Olanda, Cosmin Contra înregistrând primul eșec la națională, la scor de neprezentare.
„Portocala” ce părea stricată nu a arătat deloc așa pe Arena Națională. Am jucat mai mult pe contre, direct, fără să căutăm posesia. 
Primul eșec al lui Contra. Dureros, nu doar prin proporțiile scorului, dar și un prim semn că nu mereu angajamentul și determinarea sunt de ajuns în lupta cu cei mari. Iar aseară, România n-a avut nici măcar atât. N-am avut mai nimic. Și totuși fanii au aplaudat echipa la final.

 
Revista presei românești - 15 noiembrie 2017