Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD pregătește un „miting al dreptății” pentru Liviu Dragnea (Evenimentul Zilei)

tudose_dragnea.jpg

Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea
Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea
Sursa imaginii: 
RFI

Şeful diplomaţiei SUA, la Bucureşti, după ce achiziţia de rachete Patriot a fost boicotată. Ce spun specialiştii (Adevărul) - Românii stau la coadă pentru vacanțe ieftine (Jurnalul Național) - Aruncat în groapa cu lei (Gazeta Sporturilor)

Şeful diplomaţiei SUA, la Bucureşti, după ce achiziţia de rachete Patriot a fost boicotată. Ce spun specialiştii (Adevărul)

Rex Tillerson, şeful diplomaţiei americane, a avut o vizită de o noapte în România la doar o zi după ce senatorii PSD, ALDE şi UDMR au lipsit de la şedinţa în care trebuia aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea a şapte sisteme de rachete Patriot din SUA. 
Tillerson a fost întâmpinat la sosirea pe aeroport de ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, ulterior americanii precizând că Tillerson „nu are niciun program oficial în România“ şi fiind păstrată tăcerea în ceea ce priveşte subiectele de la întâlnirea cu Meleşcanu.
La doar câteva ore de la vizita lui Tillerson în România, ministrul Apărării Mihai Fifor a avut o intervenţie în care a subliniat că îşi asumă răspunderea că achiziţia sistemului de rachete aer-sol Patriot decurge conform programului. Mai mult, acesta le-a luat apărarea colegilor care nu au fost la şedinţa Comisiei de apărare din Senat.„Se întâmplă câteodată la comisii să nu existe cvorum, dar să speculăm că PSD sau ALDE nu ar dori ca acest program să se deruleze cum trebuie mi se pare deja prea mult“, a declarat Fifor. În plus, acesta a garantat că în două săptămâni proiectul de lege va trece de Parlament, va fi promulgat de preşedinte şi va fi publicat şi în Monitorul Oficial.
„Adevărul“ a vorbit cu mai mulţi specialişti despre vizita neaşteptată a lui Tillerson în România şi cazul rachetelor Patriot. Potrivit fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu, o discuţie pe tema rachetelor Patriot ar fi putut să aibă loc doar într-un cadru oficial, probabil americanul dorind, acum, să discute „alte lucruri interesante“. Pe de altă parte, acesta i-a criticat pe senatorii care tergiversează procedura. „Nu trebuie să ne viziteze cineva pentru a ne atrage atenţia că am promis o serie de chestiuni fundamentale. Indiferent de vizita oricui ar fi, gesturile de a tergiversa o înţelegere formalizată la cel mai înalt nivel sunt dăunătoare“, a subliniat Diaconescu. 

 

Planul incendiar de la Herculane. PSD pregătește  un „miting al dreptății” pentru Liviu Dragnea (Evenimentul Zilei)

Conducerea lărgită a PSD analizeză astăzi, în stațiunea Băile Herculane, posibilitatea organizării unei manifestații de amploare ca reacție la situația politică în care a intrat partidul, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva liderului social-democrat Liviu Dragnea într-un nou dosar de corupție. Se ia în calcul ieșirea în stradă a aproximativ 1 milion de oameni, au relatat, ieri, surse din conducerea partidului pentru Evenimentul Zilei. Sunt două variante: fie un singur miting, mai mare, în București, fie un miting în București și câte un miting în fiecare mare oraș, un „miting pentru dreptate” au declarat sursele citate. Președintele partidului, Liviu Dragnea, are o singură condiție: mitingul să fie unul de susținere a Guvernului. „Nu o să vreau niciodată un miting pentru susținerea mea. În schimb, un miting pentru susținerea programului de guvernare nu o să-l opresc” , a afirmat acesta la începutul săptămânii.
Dacă la începutul anului, în contextul protestelor generate de OUG 13 și legea grațierii, Liviu Dragnea a oprit un contra-miting al PSD, de susținerea Guvernului, de această dată președintele social-democrat are alte intenții.
În paralel, în PSD a început să se discute tot mai mult despre intențiile premierul Mihai Tudose de acaparare a puterii totale în partid, precum și despre posibilitatea organizării unui congres al formațiunii în primăvara anului 2018, în contextul în care Dragnea, condamnat definitiv în dosarul Referendumul, trimis în judecată în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman și urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat a anunțat partidul că nu se va retrage din funcție decât dacă moare sau dacă intră la închisoare.

 

Românii stau la coadă pentru vacanțe ieftine (Jurnalul Național)

Românii s-au înghesuit ieri, în prima zi a Târgului de Turism, să cumpere vacanțe ieftine pentru la vară. Recentul faliment al Omnia Turism nu a speriat prea multă lume, oamenii sunt încă tentați de sejururile la jumătate de preț. Peste 200 de agenții de turism au venit la târg cu oferte care mai de care mai tentante. Sunt reduceri de 40-50 % pentru chartere și sejururi în străinătate. 400 € de persoană este bugetul mediu pentru Europa, pentru destinațiile din afara bătrânului continent acesta crește la 1700 €. Circuitele turistice sunt preferate de persoane trecute de 40 de ani ,care merg neînsoțite de copii.

 

Aruncat în groapa cu lei (Gazeta Sporturilor)

Ovidiu Hațegan a fost trimis la derby-ul Dinamo – CFR, deși se află în mijlocul unui scandal uriaș după prestația de la Irlanda de Nord - Elveția (0 – 1).
„Centralul” arădean e acuzat de Adrian Porumboiu că e arbitrul de casă celor două echipe pe care trebuie să le conducă duminică.

 
Revista presei românești - 17 noiembrie 2017