Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ipocrizia PSD: are pârghiile puterii, dar se plânge că alţii deţin controlul (Adevărul)

tudose_dragnea.jpg

Mihai Tudose şi Liviu Dragnea conduc Guvernul şi Camera Deputaţilor. Totuşi, cei doi susţin că ar fi împiedicaţi să pună în aplicare programul de guvernare, deşi au parghiile necesare pentru a face acest lcuru.
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Cât mai rezistă Liviu Dragnea în fruntea PSD (Jurnalul Național) - Bilanţ preliminar. Black Friday 2017: românii au cumpărat produse pentru casă de pe smartphone (Ziarul Financiar) - Ţara care va găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului, aleasă luni. Ce şanse mai are România să câştige cursa (Gândul.info)

Ipocrizia PSD: are pârghiile puterii, dar se plânge că alţii deţin controlul (Adevărul)

Liderii PSD au declarat război „statului paralel“, noul duşman al formaţiunii, care ar deţine, de fapt, puterea. Realitatea e alta. PSD are toate pârghiile: Guvernul, Parlamentul şi aproape toate instituţiile, cu excepţia serviciilor secrete, a magistraturii şi Preşedinţiei.

 

Cât mai rezistă Liviu Dragnea în fruntea PSD (Jurnalul Național)

Tot mai mulţi social democraţi se plâng de felul în care PSD este condus de Liviu Dragnea şi spun că partidul face scut în jurul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ultimul scandal izbucnit în interiorul partidului este cel care l-a adus în atenţie pe europarlamentarul Sorin Moisă. Acesta şi-a dat demisia din PSD cu critici dure la adresa lui Liviu Dragnea şi a partidului din care a făcut parte. Sorin Moisă a  fost şef adjunct de cabinet al comisarului european Dacian Cioloş, iar criticile la adresa fostului europarlamentar PSD, din partea oamenilor importanţi din PSD nu au intârziat să apară.
Din toate reacţiile de până acum lipseşte însă reacţia lui Liviu Dragnea, exact cel care a fost ţinta criticilor dure aduse de Moisa. Acesta spunea că partidul îl apără în prezent pe Dragnea în scandalul cu Tel Drum. 

Bilanţ preliminar. Black Friday 2017: românii au cumpărat produse pentru casă de pe smartphone (Ziarul Financiar)

Electrocasnicele şi produsele pentru casă şi îngrijirea casei au înregistrat cele mai mari volume de vânzări cu ocazia ediţiei din acest an a evenimentului de shop­pping Black Friday, depăşind televizoarele, tele­foanele şi laptopurile, conform primelor date publicate de retaileri, care au subliniat şi că un procent foarte mare de utilizatori au căutat oferte şi au făcut achiziţii direct de pe smartphone-uri.

 

Chirurgul Dragoș Davițoiu, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon“: Suntem înglodați în datorii și cu greu reușim să asigurăm necesarul de medicamente. Meseria în sine îți dă o senzație de mic demiurg, atunci când salvezi o viață (Evenimentul Zilei)

Este suficient ca o asistentă medicală să dea dovadă de neglijență pentru ca un pacient să moară și unul un întreg spital să fie ocolit de pacienți. „Pe nedrept“, consideră medicul chirurg Dragoș Davițoiu, explicând că în cazul spitalului pe care-l conduce de niciun an „o eroare umană s-a transferat asupra unui întreg colectiv și culpabilizează un întreg colectiv“. Într-un interviu acordat Evenimentului Zilei managerul arată ca reușit să mai îndrepte din imaginea șifonată de scandaluri a Spitalului „Sf. Pantelimon“, dar nu neagă că „mai vin și pacienții cu medicamente, câteodată și medicii“.

 

Ţara care va găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului, aleasă luni. Ce şanse mai are România să câştige cursa (Gândul.info)

Relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului va fi aleasă, luni, în urma unui vot secret exprimat pe baza criteriilor politice. În total, 19 state concurează pentru a obţine găzduirea Agenției.
”Este dificil de estimat care va fi rezultatul final. Putem spune însă că România are, din punct de vedere tehnic, un dosar bine pus la punct, care respectă toate criteriile. Mai mult decât atât, din punct de vedere al obiectivelor strategice ale Uniunii Europene, de a asigura o răspândire geografică mai echilibrată a agenţiilor europene, România are un argument foarte puternic, fiind cel mai mare stat membru care nu găzduieşte o agenţie pe teritoriul său”, arată Ministerul Afacerilor Externe, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.
Agenţia Europeană pentru Medicamente trebuie să fie relocată după ce Marea Britanie a demarat procedurile pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Principala responsabilitate a agenţiei este aceea de a proteja şi promova sănătatea publică, angajaţii acesteia evaluând în permanenţă medicamentele destinate uzului uman.
Deocamdată cu sediul la Londra, Agenţia Europeană a Medicamentului este percepută drept una dintre cele mai importante agenţii specializate ale UE, dintre cele peste 40. Agenţia are 900 de angajaţi şi primeşte vizite de la aproximativ 35.000 de autorităţi naţionale de reglementare şi oameni de ştiinţă în fiecare an, datorită rolului său esenţial în aprobarea noilor medicamente pe piaţa europeană.

 
Revista presei românești - 20 noiembrie 2017