Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stela a plecat printre stele (Adevărul)

stela_popescu_foto_virgil_oprina_web_noiembrie_2017.jpg

stela_popescu_foto_virgil_oprina_web_noiembrie_2017.jpg
Stela Popescu, pe scenă, în noiembrie 2017
Image source: 
Teatrul ,,Stela Popescu”/ Virgil Oprina

Liberalii au prins curaj cu o moțiune, dar au reușit doar un “lanț uman” (Evenimentul Zilei) - Deszăpezirea de 80 milioane €. Cine sunt băieții deștepți care curăță de polei și de omăt drumurile patriei (Jurnalul Național) - 10 misiuni pentru mediul de business la Centenarul României (Ziarul Financiar) - Gigi, demisia! (Gazeta Sporturilor)

Stela a plecat printre stele (Adevărul)

Zi tristă pentru români. Una dintre cele mai mari și cele mai iubite actrițe ne-a părăsit. Joi, la ora 15:00 , un echipaj SMURD chemat la locuința ei din București a constatat decesul marii actrițe. Trupul neînsuflețit al Stelei Popescu va fi depus azi de la 11:00 la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” unde va rămâne până sambătă când va fi dus la Mănăstirea Cernica. Acolo va avea loc, duminică, înmormântarea actriței  lângă soțul ei, Mihai Maximilian, care a murit în decembrie 1998. Regina comediei românești a jucat în peste 25 de filme și sute de spectacole de teatru. 
Cu doar două zile înainte să moară, Stela Popescu a fost prezentă la o gală în cadrul căreia a urcat pe scenă pentru a-i fi înmânat premiul pentru întreaga carieră. Starea de sănătate a actriţei era vizbil afectată: a avut un discurs incoerent, era foarte agitată, expresia feţei era nefirească, nu putea ţine microfonul în mână, iar la un moment dat chiar a scăpat premiul din mână fără a sesiza acest lucru. „Mai bine mă duceam acasă decât să mă vedeţi în halul ăsta“, a spus la un moment dat regretata actriţă. Din păcate, nimeni din sală nu a înţeles că este ceva în neregulă, lucru pe care îl evidenţiază şi actriţa Oana Pellea printr-un mesaj pe Facebook în care subliniază că nu-i vine să creadă că nimeni nu a chemat Salvarea deşi era „mai mult decât evident că are nevoie de ajutor“ şi atrage atenţia că suntem nepăsători, indiferenţi şi grăbiţi când vine vorba de ceilalţi.

 

Liberalii au prins curaj cu o moțiune, dar au reușit doar un “lanț uman” (Evenimentul Zilei)

Singurul efect al moțiunii de cenzură a Opoziției, menită să dărâme guvernul Tudose, a fost generarea unui circ în parlament. Premierul s-a lăudat cu marile sale realizări la cârma Executivului, vrând să creeze impresia că în țară curge numai lapte și miere, iar liberalii au făcut un spectacol cu alimente pentru a dovedi contrariul. Deputatul PNL Florin Roman a adus la tribuna Parlamentului coșul zilnic al unei familii: ouă, făină, ulei și unt în contextul creșterii prețurilor la produsele alimentare. Liberalul i-a adus lui Tudose și un ou de ciocolată Kinder, refuzat de premier, dar la care a poftit vicepremierul Marcel Ciolacu.
În timpul dezbaterii moțiunii, liderul  PNLLudovic Orban s-a avântat pe porțile Palatului Parlamentului, alături de alți liberali, într-un miting de protest. Astfel, un “lanț uman” a încercuit Casa Poporului, persoane nemulțumite de măsurile fiscale și de modificările la legile justiției. 
Moţiunea de cenzură ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, iniţiată de PNL, a fost respinsă joi, înregistrându-se 159 de voturi "pentru", mult sub minimul de 233 de voturi favorabile necesare adoptării.

 

Deszăpezirea de 80 milioane €. Cine sunt băieții deștepți care curăță de polei și de omăt drumurile patriei (Jurnalul Național)

Zilele trecute, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat public că au fost semnate toate acordurile-cadru și contractele aferente servicilor de deszăpezire a drumurilor naționale pentru perioada sezonului rece 2017 – 2018. Pe SEAP, însă, există doar două anunțuri ale CNAIR referitoare la atribuirea unor contracte vizând prestarea acestor servicii. Unul încheiat la mijlocul lunii septembrie, iar al doilea a fost parafat în data de 15 noiembrie și vizează partea de sud și de sud-est a României. În schimb, alte câteva consilii județene și primării au organizat, la rândul lor, licitații sau au încredințat direct contracte similare. Una dintre aceste autorități este Primăria Municipiului Sibiu, care a încheiat cu unul dintre parteneri de afaceri ai firmei lui Ilie Carabulea un contract de deszăpezire în valoare de peste 700.000 de euro. Printre companiile care urmează să curețe drumurile naționale și județene în această iarnă se numără și câteva implicate în scandaluri penale, printre care și celebra Tel Drum, dar și companii controlate de afaceriști apropiați PSD sau ai fostului Partid Democrat Liberal.

 

10 misiuni pentru mediul de business la Centenarul României (Ziarul Financiar)

În Anul Centenar 2018 România trebuie să se uite înapoi să vadă ce a ţinut-o în viaţă şi înainte pentru a identifica factorii de dezvoltare economică necesari pentru a trece pentru totdeauna la statutul de ţară dezvoltată Avem un drum lung în faţă. Salariile sunt la 20% faţă de Germania, una din trei locuinţe nu are canalizare şi apă, este nevoie de zeci de miliarde de euro pentru şosele şi căi ferate Cu o creştere economică de 5-7% pe an timp de 2-3 decenii putem ajunge Vestul din urmă Programe precum „România 5%“ lansat de Ziarul Financiar în 2014, când nimeni nu credea că este posibil, arată astăzi, când nivelul de creştere economică este de 7%, că se poate accelera creşterea. Resurse sunt destule: umane, naturale, financiare. Cu un proiect ambiţios şi mult curaj, putem face saltul. 

 

Gigi, demisia! (Gazeta Sporturilor)

Cu un prim 11 dictat de patron, Steaua a pierdut lamentabil aseară în Cehia meciul din grupa G a Europa League. Partida Viktoria Plzen - FCSB s-a încheiat 2 la 0 pentru gazde. Roș albaștrii pot termina primi în grupă în cazul unei victorii în ultima rundă cu Lugano acasă, 7 decembrie.

Revista presei românești - 24 noiembrie 2017.