Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


America dă lumii de ştire: în România se întâmplă lucruri îngrijorătoare cu Justiţia (Adevărul)

liviu_avram.jpg

Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul, comentează comunicatul emis luni de către Departamentul de Stat al SUA referitor la modificarea legilor Justiţiei care se pune la cale la Bucureşti
Image source: 
adevarul.ro

Reacție dură dinspre PSD la comunicatul Departamentului de Stat: România nu e nici țară de idioți, nici colonia voastră! (Evenimentul Zilei) - Mesaj comun al consultanţilor fiscali: Păstraţi cota unică! (Ziarul Financiar) - Pată pe ultimii 50 de ani de istorie! FCSB a atins o contraperformanță care s-a mai văzut o singură dată (Gazeta Sporturilor)

America dă lumii de ştire: în România se întâmplă lucruri îngrjorătoare cu Justiţia (Adevărul)

"Scurt şi devastator: aşa poate fi caractezizat comunicatul emis luni de către Departamentul de Stat al SUA referitor la modificarea legilor Justiţiei care se pune la cale la Bucureşti", scrie negru pe alb în Adevărul redactorul șef adjunct al publicației Liviu Avram. "Este vorba de patru rânduri, care încapsulează cea mai severă evaluare pe care ne-o face partenerul nostru strategic în ultimele trei decenii, egalată ca gravitate doar cu poziţiile exprimate de SUA pe vremea răposatului Nicolae Ceauşescu.
Textul comunicatului: „România: propuneri care afectează independenţa Justiţiei 
Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar din România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”. 
Pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, acest comunicat ocupă fix patru rânduri. De ce sunt acestea atât de grave pentru România? Pentru că arată că toate soluţiile de comunicare bilaterală şi discretă între Guvernul SUA şi autorităţile de la Bucureşti au eşuat. Comunicatul emis direct de la Washington DC este un semnal pe pe care Guvernul SUA îl dă lumii întregi...
Nimeni să nu-şi facă iluzii că America se înşală, că ceilalţi parteneri ai României văd lucrurile altfel. America e doar prima care dă semnalul", decriptează Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul. 

 

REACȚIE DURĂ dinspre PSD la comunicatul Departamentului de Stat: România nu e nici țară de IDIOȚI, nici COLONIA voastră! (Evenimentul Zilei)

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a postat pe FB o scrisoare deschisă în care califică în termeni extrem de duri intervenția DOS. 
"Dragă Departament de Stat,
Pentru că te adresezi Parlamentului României, îți voi răspunde ca parlamentar al României. Înainte de toate, te informez că, în România, „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”. Așa scrie într-o carte mică, pe care noi o numim „Constituție”... De asemenea, în aceeași carte mică mai scrie că România este „stat suveran și independent”. Iar eu, ca parlamentar al acestei țări, mă încăpățânez să respect ce scrie în această carte mică. Indiferent cât de mult te-ar deranja pe tine asta..
...Ei bine, dragă Departament de Stat, „I urge you” să pricepi un lucru: România nu e nici țară de IDIOȚI, nici COLONIA voastră!
Liviu Pleșoianu, Deputat al Parlamentului României - Stat SUVERAN și INDEPENDENT
Dinspre PNL a venit o reacție neașteptată. Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, prim vice-președintele PNL a postat o reacție surprinzătoare la comunicatul Departamentului de Stat. Acesta spune că deși a sprijinit partenriatul cu Statele Unite ale Americii, nu poate accepta tonul care se folosește la adresa Parlamentului României
„Lupta cu PSD pentru independența Justiției nu e ușoară și orice sprijin e binevenit. Dar nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbește României. Suntem, poate, cel mai fidel aliat al SUA în regiune și cel mai apropiat partener în teatrele de război, pentru democrație și valorile nord-atlantice. Măcar pentru acest motive artrebui să se discute pe un alt ton cu România, orice probleme, indiferent cât de delicate”.

 

Mesaj comun al consultanţilor fiscali: Păstraţi cota unică! (Ziarul Financiar)

Consultanţii fiscali afirmă că păstrarea cotei unice este cheia pentru menţinerea României ca destinaţie de investiţii, după readucerea în discuţie de către prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a impozitării progresive. 
Prim-viceguvernatorul BNR Florin Geor­ges­­cu a declarat că introducerea cotei uni­ce în 2005 a redus birocraţia, însă a mărit co­rup­­­ţia şi evaziunea prin eliminarea globali­ză­­rii ve­­niturilor, iar impozitarea cu cote „mo­de­­rat pro­­gresive“ ar contribui la recon­ci­liere naţională.
O cotă progresivă de impozitare alături de un sistem de administrare fiscală deficitar sunt re­ţeta sigură de a descuraja munca şi libera ini­ţia­­tivă şi a-i „împinge“ pe cei care câştigă mult în a căuta metode de a-şi ascunde baza im­po­zabilă sau în a-şi muta rezidenţa către juris­dicţii fiscale mai prietenoase, spune Gabriel Sincu, director executiv la EY România.

 

Pată pe ultimii 50 de ani de istorie! FCSB a atins o contraperformanță care s-a mai văzut o singură dată (Gazeta Sporturilor)

FCSB e în criză, iar eşecul de duminică, de la Giurgiu, aduce o contraperformanţă majoră în istoria de 7 decenii a acestui club. A fost al 3-lea eşec la rând fără ca roş-albaştrii să marcheze: 0-1 la Iaşi, 0-2 la Plzen, 0-2 la Giurgiu.
Este o serie cu care Steaua nu s-a întâlnit niciodată în ultimii 50 de ani. Niciodată!
Ultima dată când s-a întâmplat la fel, şi, de fapt, singura oară în toată existenţa clubului, a fost în sezonul 1966-1967. Steaua de atunci termina campionatul pe locul 5.

Revista presei românești - 28 februarie 2017