Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul mărește bugetele servicilor secrete (România liberă)

sri.jpg

Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și Serviciul de Telecomunicații Speciale vor avea în 2018 un buget total de 2,92 miliarde lei, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul viitor postat pe site-ul Finanțelor
Sursa imaginii: 
Site-ul Serviciului Român de Informații

Dragnea și Firea sunt convinși că Tudose face jocurile „statului paralel” (Evenimentul Zilei) - Salariile angajaţilor vor creşte cu 11% anul viitor, iar economia va crea peste 200.000 de noi locuri de muncă  (Ziarul Financiar) - PSD reînvie economia planificată a lui Ceauşescu: aceleaşi idei, aceiaşi oameni (Adevărul)

Războiul sfârșitului lumii în PSD. Dragnea și Firea sunt convinși că Tudose face jocurile „statului paralel” (Evenimentul Zilei)

Scandalul dintre primarul Gabriela Firea și premierul Mihai Tudose se adâncește de la o zi la alta, cutremurând din temelii întregul PSD. Potrivit surselor evz Liviu Dragnea și Firea sunt convinși că primul-ministru are o înțelegere subterană cu așa zisul „stat paralel” și că, după ce majoritatea PSD - ALDE va modifica legile justiției în Parlament, Mihai Tudose plănuiește să-și dea demisia de la Palatul Victoria, invocând că nu mai poate guverna din cauza presiunilor interne și externe, cu scopul de a genera o criză politică fără precedent, căreia Dragnea să nu îl poată supraviețui.
În realitate războiul Dragnea Tudose a degenerat rapid în cursul ultimei săptămâni, după comunicatul Departamentului de Stat al SUA, când premierul s-a lepădat public de proiectul modificării legilor justiției. El a făcut o vizită fulger la grupurile parlamentare ale PSD, pentru a-și contura o susținere internă, și a criticat-o la scenă deschisă pe Firea pentru intenția de a organiza controversatul târg de Crăciun în Piața Victoriei.

 

Guvernul mărește bugetele servicilor secrete (România liberă)

Bugetul SRI va crește și anul viitor, chiar dacă PSD. se afla în război cu „statul paralel” din care ar face parte și acest serviciu secret, după cum susțin unii lideri social democrați.
Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și Serviciul de Telecomunicații Speciale vor avea în 2018 un buget total de 2,92 miliarde lei, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul viitor postat pe site-ul Finanțelor. Ca ordonatori principali, serviciile speciale vor mai putea atrage sume suplimentare la acest buget în valoare totală de până la 3,03 miliarde RON.

 

Cum arată viitorul pieţei muncii, în viziunea Guvernului: Salariile angajaţilor vor creşte cu 11% anul viitor, iar economia va crea peste 200.000 de noi locuri de muncă  (Ziarul Financiar)

Economia României va ajunge la un efectiv mediu de 5,138 milioane de salariaţi în 2018, cu 207.000 de persoane mai mult decât în 2017, potrivit proiectului de buget publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe. De altfel, prognoza guvernului pe termen mediu vizează o creştere a numărului de salariaţi cu câte aproximativ 200.000 de persoane pe an.
Totuşi, piaţa muncii traversează una dintre cele mai dificile perioade din istorie în prezent, având în vedere că firmele vor să facă sute sau chiar mii de noi angajări, însă nu reuşesc din cauză că nu au suficient de mulţi candidaţi disponibili. Migraţia externă a românilor pe salarii de 4 - 5 ori mai mari şi gradul mare de concentrare a angajatorilor din producţie în vestul şi în centrul ţării sunt principalele cauze ale deficitului mare de personal din economie.

 

PSD reînvie economia planificată a lui Ceauşescu: aceleaşi idei, aceiaşi oameni (Adevărul)

Consiliul de Programare Economică (CPE), o entitate înfiinţată la începutului lunii septembrie în cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză, va verifica dacă toate proiectele de acte normative care trec pe la Guvern sunt în conformitate cu programul de guvernare. Acelaşi model era folosit şi pe timpul comunismului, când obiectivele şi sarcinile ministerelor, instituţiilor şi organizaţiilor economice centrale treceau pe la Comitetul de Stat al Planificării pentru aplicare centralizată. Recent, premierul Mihai Tudose a numit, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial, şi cei şapte membri ai Consiliului de Programare Economică.
Din această instituție fac parte  chiar foşti şefi ai CSP, dar şi membri ai guvernelor comuniste sau foşti membri FSN. Nu lipsesc însă nici apropiaţi ai „creierului“ programului de guvernare al PSD, Darius Vâlcov

 
Revista presei românești - 4 decembrie 2017