Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


157.798 de angajatori, care plătesc salarii la 2 milioane de angajaţi, sunt pasibili cu închisoarea (Ziarul Financiar)

puscariabili.png

Neplata la buget a contribuţiilor şi impozitelor reţinute de patroni devine infracţiune pedepsită cu închisoarea. În acest moment, 157.798 de angajatori, care plătesc salarii la 2 milioane de angajaţi, sunt pasibili cu închisoarea
Image source: 
pixabay.com

Un actor şi doi ingineri taie şi spânzură în legile Justiţiei (Adevărul) - Marșul ipocriziei la Craiova. PSD a ieșit în stradă în onoarea regelui pe care l-au alungat din țară (România liberă) - Poliția, pistoalele și „loteria țintelor” (Jurnalul Național)

Revoluţia fiscală a PSD continuă: Neplata la buget a contribuţiilor şi impozitelor reţinute de patroni devine infracţiune pedepsită cu închisoarea. În acest moment, 157.798 de angajatori, care plătesc salarii la 2 milioane de angajaţi, sunt pasibili cu închisoarea (Ziarul Financiar)

Toate contribuţiile şi impozitele datorate conform „revoluţiei fiscale“ de angajat, dar colectate de angajator devin subiect de infracţiune penală dacă nu sunt plătite de patroni. 
Neplata către bugetul de stat a im­po­­zitelor reţinute la sursă re­de­vi­ne infracţiune şi de pe­dep­seşte cu în­chi­soa­­rea de la unu la şase ani, pre­vede un proiect de ordo­nan­­ţă de urgenţă pu­bli­cat pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Aceasta este practic pie­­sa lipsă din „revoluţia fis­cală“ prin care con­tri­bu­ţi­ile sociale sunt trecute la an­gajaţi, astfel angajatorii de­vin nu­mai „încasatori“ ai im­po­­zi­te­lor şi contribuţiilor care trebuie achi­tate către bugetul de stat, sub sancţiu­nea pedepsei cu închisoarea.
Potrivit proiectului, con­sti­tuie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 6 ani nereţinerea sau neîncasarea, re­ţi­nerea şi neplata ori, după caz, încasarea şi ne­plata, în tot sau în parte, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la termenul de scadenţă, a im­po­zitelor şi con­tribuţiilor prevăzute în anexa le­gii – o anexă cu nu mai puţin de 32 de poziţii de taxe şi con­tribuţii care vor intra sub incidenţa vi­itorului act normativ. Intră de pildă, sub in­ci­den­ţa actului nor­ma­tiv, impo­zi­tul pe ve­nitul din salarii şi asi­mi­­late sala­ri­ilor, impo­zi­­tul pe veni­tu­rile din pen­­sii, im­­pozitul pe veni­turile din drep­turile de pro­prie­tate inte­lec­tuală etc. Ches­tiunea TVA şi a im­po­zitului pe profit nu fac parte din noile regle­mentări.
O listă cu 32 de impozite şi contribuţii da­to­rate bugetului a căror neplată va fi sanc­ţionată cu închisoarea însoţeşte proiectul de modificare a Legii 241/2005 de combatere a evaziunii fiscale. „România devine un imens zăngănit de că­tuşe“, crede consultantul fiscal Gabriel Biriş.

 

Un actor şi doi ingineri taie şi spânzură în legile Justiţiei. Ce studii au parlamentarii din Comisia Iordache (Adevărul)

Parlamentarii care au impus modificările scandaloase la legile Justiţiei au ca profesie de bază ingineria şi actoria. Florin Iordache a lucrat la fabrica de mobilă din Caracal, Eugen Nicolicea a fost angajat la şantierul naval din Turnu Severin, în timp ce Marton Arpad a fost actor, unul grăbit spre Parlament. În Comisia Iordache mai sunt şi aleşi cu şcoala făcută la timp, dar ei pot fi număraţi pe degetele de la o mână.
Comisia parlamentară care a ciuntit legile Justiţiei este dominată de diletanţi. Din cei 24 de membri ai Comisei, numai patru au făcut o şcoală serioasă de drept: Cătălin Predoiu (PNL), Robert Cazanciuc (PSD), Adrian Ţuţuianu (PSD) şi Stelian Ion (USR). Restul ori au absolvit facultăţi private, ori au cu totul şi cu totul alte profesii de bază.

 

Marșul ipocriziei la Craiova. PSD a ieșit în stradă în onoarea regelui pe care l-au alungat din țară (România liberă)

Mitingul împotriva statului paralel, pe care PSD. îl pregătea la Craiova, s-a transformat într-unul dedicat memoriei regelui Mihai. Din milionul de susținători social-democrați pe care îi anunțau senatorul Claudiu Manda, ministrul Olguța Vasilescu și secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, au ieșit în stradă doar câteva sute de persoane, membri ai structurilor din conducerea PSD Dolj, ai organizațiilor locale din tot județul și ai organizațiilor de pensionari și tineret. Pesediști în frunte cu Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au plecat într-un marș al tăcerii din zona primăriei Craiova în zona Teatrului Național „Marin Sorescu” unde se află un bust al fostului suveran al României. Aici au fost aprinse candele și au fost depuse coroane de flori. Olguța Vasilescu a declarat că evenimentul reprezintă un ultim omagiu adus unui șef de stat care a influențat dezvoltarea Băniei. 
În anii 90, foștii lideri ai PSD i-au interzis accesul în țara sa regelui Mihai. De Crăciun în decembrie 1990 regele Mihai a intrat în țară cu un pașaport diplomatic danez, cu viză valabilă 24 de ore, pentru a merge la mănăstirea Curtea de Argeș unde voia să se reculeagă la mormintele părinților săi. A fost oprit de un baraj al Poliției, condus la aeroport și obligat să părăsească țara. În 1994 regele a fost din nou întors din drum, chiar de pe aeroportul Otopeni, pe motiv că intrarea sa în țară a fost ilegală. Abia în 1997, după înfrângerea PSD în alegerile prezidențiale, i s-a permis regelui să-și viziteze propria țară.

 

Poliția, pistoalele și „loteria țintelor” (Jurnalul Național)

Atacurile asupra polițiștilor au devenit întâmplări cotidiane pe care autoritățile nu sunt în stare să le contracareze. Situația pare absurdă, din moment ce agenții au dreptul să folosească armamentul din dotare pentru a se apăra și a proteja cetățenii aflați în pericol. Una dintre explicațiile faptului că polițiștii nu-și folosesc pistoalele este că pregătirea lor în folosirea armelor de foc este aproape inexistentă. MAI nu pune la dispoziția polițiștilor nici săli pentru antrenament, nici poligoane de tragere. Polițiștii care vor să se pregătească pe cont propriu își plătesc singuri ședințele în poligon. Acum când valul de atacuri asupra forțelor de ordine a devenit alarmant, soluțiile nu sunt în schimbarea statutului polițistului ci în finanțarea sistemului.

Revista presei românești - 11 decembrie 2017