Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


RFI România – mărţişoare sonore!

ovidiu_nahoi.jpg

Jurnalistul Ovidiu Nahoi in studioul RFI Romania
Jurnalistul Ovidiu Nahoi

Din 1 martie, RFI România îşi înnoieşte oferta de programe: mai multă economie şi actualitate internaţională, alături de emisiuni deja consacrate pe segmentul de seară.

Lumea nu se termină la frontierele României ”, spune Ovidiu Nahoi, redactor şef RFI România. Astfel, în fiecare joi, de la ora 19.15, emisiunea Decriptaj îşi propune să dezvăluie conexiunile României cu lumea avându-i invitaţi în studio pe cei care iau deciziile sau se află în spatele acestora.

Cum este influenţată economia din România de economia mondială şi pieţele globale? Ce este esenţial în economie? Oameni de afaceri, conducători ai companiilor româneşti, cercetători, consultanţi fiscali şi juridici vorbesc despre temele relevante pentru economia românească împreună cu Constantin Rudniţchi. Emisiunea Esenţial se difuzează în fiecare marţi de la 19h15 şi în redifuzare sâmbăta de la 18.10. 

Pentru publicul francofon, jurnalistul Nicolas Don realizează emisiunea En francais s’il vous plait, în fiecare vineri de la 19.15. Invitaţii din lumea politică, economică sau culturală au cu toţii un punct comun: vorbesc despre subiectele de actualitate din România în limba franceză.

Emisiunile Rural, realizată de Cătălin Lenţa şi Sănătatea FM, realizată de Ioana Haşu vor continua să fie difuzate ca de obicei, în zilele de luni, respectiv miercuri, de la ora 19.15. 

Sâmbătă seară, de la ora 19.00, va fi Art Cultura realizată de Dan Pârvu. O emisiune - interviu cu o personalitate culturală care abordează teme importante într-un mod neconvențional.

RFI România, care a sărbătorit 25 de ani în noiembrie 2015, va lansa luna aprilie două noi frecvenţe proprii în România, la Sibiu şi Timişoara. 

Postul de radio a fost de asemenea decorat în decembrie anul trecut cu Ordinul Meritul Cultural de către preşedintele României, Klaus Iohannis, „în semn de apreciere pentru profesionalismul, obiectivitatea şi dăruirea puse în realizarea actului jurnalistic, impunându-se ca un exemplu de abordare responsabilă a informaţiei”.