Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Din 4 septembrie, modificări in grila de toamnă a RFI România

RFI România lansează Actualitatea de prânz. Fapte, evenimente, declarații. Ce se întâmplă? De ce s-a întâmplat?

Actualitatea de prânz redă imparțial realitatea de zi cu zi. Programul are durata de 30 de minute, va fi difuzat de luni până vineri de la ora 13 si conține jurnalul de prânz urmat de o dezbatere cu invitatul zilei. Un reportaj special va fi difuzat în fiecare vineri si va încheia modulul de prânz consacrat actualității. Realizatorii emisiunii sunt Lea Berzuc și Cătălin Lenţa, doi jurnaliști cu experiență radio de peste 20 ani.

A doua modificare in grila de toamnă vizează emisiunile specializate pe subiecte de mediu, economie, asigurări, tineret si coaching care vor fi difuzate de luni până vineri in același format, cu aceeași durată si cu aceiași realizatori, dar începând cu ora 17.30.

RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate și a dezbaterii autentice. Programele  în limba română difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20 sunt concepute și realizate în comun de două redacții, una la București și alta la Paris. Știrile prezintă actualitatea într-un mod imparțial și serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informațiilor și punerea lor în context.  

RFI România poate fi ascultat în FM la București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara şi Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate în direct sau podcast și pe www.rfi.ro .