Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primul «FURY ROOM» din Paris (Reportaj Video)

Primul "FURY ROOM" din Paris si-a deschis recent portile la doi pasi de Rue Saint-Denis

La Paris s-a deschis de curând primul «FURY ROOM». Promotorii acestei noi distracţii afirmă că astfel le permit diverşilor clienţi – salariaţi, manageri sau simpli parizieni stresaţi şi enervaţi – «să-şi exprime de o manieră ludică şi energică, pulsiunile distrugătoare». In ciuda costului destul de ridicat, «FURY ROOM» cunoaşte un succes de răsunet.

Echipe de manageri sau simpli angajaţi vin aici în sesiuni de «team building» sau doar ca să participe la o aşa-zisă «distrugere constructivă.» Tineri sau salariaţi ai firmelor start-up dimprejur – sediul «FURY ROOM» e în plin centru al Parisului, la doi paşi de Rue Saint-Denis – vin şi ei să se dezlănţuie în acest nou templu al violenţei.

Modelul a fost importat din Japonia, SUA şi Grecia. Produsele propuse spre distrugere sunt fie cu defect şi deci scoase de pe piaţă, fie recuperate de la cârciumile din cartier fie, pentru calculatoare şi imprimante, recuperate de la reparatori.

«Distracţia» este destul de scumpă – primul preţ este de 10 euro dar cu asta cu spargi decât 8 sticle. Ca să te dezlănţui cu adevărat trebuie să plăteşti cel puţin 40 de euro, cea mai scumpă formulă fiind 125 de euro. Această ultimă formulă îţi permite să distrugi o cameră întreagă «echipată», fie ca birou, fie ca apartament. Diversele formule se pot derula în cele două săli puse la dispoziţie – una la parter, alta în beci - şi au nume conotate : «Troublemaker», «Housebreaker», «Madhouse», «Chaos» sau «Madness».

Te poţi descărca de nervi singur sau cu prieteni – maximum 4. Clienţii sunt în prealabil echipaţi cu căşti, salopete, pantofi şi mănuşi de protecţie. Armele puse la dispoziţie nu sunt foarte variate : bâte de base-ball, răngi şi baroase sunt singurele cu care poţi acţiona.

Clienţii sunt în proporţie de 80% cliente. Dealtfel, în cursul acestui reportaj nu am întâlnit decât femei, de la cliente şi pâna la responsabila locului. Aceasta din urmă, pe nume Aurélie Bezard, spune că «nu legitimează deloc violenţa. Oamenii vin aici mai ales ca să se distreze.»