Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vin românesc, fasole bătută şi gogoşi, la Cité du Vin (VIDEO)

20190215_130342.jpg

Vinuri românesti la Cité du Vin din Bordeaux
Vinuri românesti la Cité du Vin din Bordeaux
Sursa imaginii: 
Vasile Damian

Degustări de vinuri, carnaval de vampiri şi muzică! Sub acest triptic s-a derulat de vineri 15 februarie până duminică 17 februarie week-end-ul „România” la Cité du Vin din Bordeaux. Enologi, somelieri şi alţi specialişti ai vinului au participat la acest eveniment înscris în programul sezonului Franţa-România.

Pentru a descoperi vinurile din Carpaţi şi a prezenta dedesubturile şi istoria viticulturii din România, au luat cuvântul Iulia Scavo, cel mai bun somelier din România, Victor Ciupercă, PDG-ul Liliac Wine, Cătălin Păduraru, enolog şi critic de vin, director general al Concursului internaţional de vin de la Bucureşti şi Frédéric Vigroux, somelier şi consultant independent.

Pe parcursul week-end-ului românesc de la Bordeaux, amatorii de vinuri şi gurmanzii au putut degusta felurile de mâncare tradiţionale româneşti pregătite la faţa locului de cheful Ioan Bebeşelea.

Diversele evenimente din timpul week-end-ului au atras foarte mulţi curioşi din Bordeaux, în majoritate francezi dar şi o parte din comunitatea românească de la faţa locului.

Seara inaugurală de vineri a fost consacrată unui bal mascat la care participanţii fuseseră invitaţi să vină deghizaţi în Dracula. Jean-Jacques Garnier şi Andrei Tărnea, cei doi comisari ai sezonului Franţa-România, au înmânat cu această ocazie un premiu „celui mai bun Dracula” al serii.

In fine, amatorii de etno-jazz au putut-o asculta pe scena Cetăţii vinului din Bordeaux pe Maria Răducanu însoţită de cvartetul ei.

 

 

 
Vin românesc, fasole bătută şi gosoşi, la Cité du Vin