Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Urşii” din Asău pe străzile Parisului

img_20190221_202610.jpg

"Ursii" din Asàu în fata Centrului Pompidou
"Ursii" din Asàu în fata Centrului Pompidou
Sursa imaginii: 
Vasile Damian

„Urşii” din Asău (judeţul Bacău) au făcut senzaţie la Paris. In cadrul unui eveniment înscris în sezonul Franţa-România, grupul de „urşi”e a încântat mai întâi publicul de la Conciergerie după care a traversat capitala Franţei – Sena, Châtelet, cartierul Marais - până la Muzeul Vânătorii şi al Naturii.

Artistul Mircea Cantor a fost iniţiatorul acestei „Sărbători a ursului” de la Paris iar ceata de „urşi” era condusă de Ionuţ Daniel Nicodim.

După ce au dansat pe străzi şi în faţa Centrului Pompidou, „urşii” din Asău au ajuns la Muzeul Vânătorii şi al Naturii, instituţie în care este invitat de onoare şi expune chiar acum artistul Mircea Cantor care a prezentat acolo, cu această ocazie, o nouă „performanţă”. In opinia artistului, „Spectacolul „urşilor” pe străzile Parisului a scris o filă de istorie a capitalei franceze, o filă de istorie în istoria României, o filă de istorie în tradiţiile etnografice, o filă de istorie pentru ceata de „urşi” din Asău.”

Seara de la Muzeul Vânătorii şi al Naturii s-a terminat târziu pe muzica mixată de Sebastien Vion, alias Corrine, creatură a nopţilor pariziene.