Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Semifinala Fed Cup, pierdută de România în faţa Franţei: alături de fanii naţionalei (Reportaj AUDIO şi FOTO)

20190421_145744.jpg

Imagine din timpul semifinalei Franta-România din cadrul Fed Cup, Rouen, Kindarena, 21 aprilie 2019
Imagine din timpul semifinalei Franta-România din cadrul Fed Cup, Rouen, Kindarena, 21 aprilie 2019
Image source: 
Vasile Damian

In urma unui meci dramatic disputat la Rouen (Normandia), România a pierdut semifinala în faţa Franţei contând pentru Fed Cup. Partida s-a terminat 3-2 în favoarea Franţei după ce meciul de dublu care le-a opus pe Simona Halep şi Monica Niculescu perechii Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic a fost câştigate de acestea din urmă. Vasile Damian a fost tot week-end-ul la Rouen şi a stat în preajma suporterilor români, veniţi masiv să susţină jucătoarele.

"România, victorie" a fost unul dintre cele mai auzite îndemnuri în tribunele lui Kindarena din Rouen. Din cele circa 5.000 de locuri câte are sala polivalentă din capitala Normandiei, 2.000 erau ocupate de fani români veniţi din toate colţurile României: Sibiu, Satu Mare, Braşov, Galaţi, Zalău, Sîngeorz Băi sunt doar câteva din inscripţiile pe care le-am văzut pe diversele steaguri tricolore.

Nici îndemnul la victorie, nici cel de a merge mai departe, nu au fost din păcate suficiente pentru a califica echipa României pentru prima oară în istoria ei într-o finală de Fed Cup. Fan înverşunat al echipei naţionale, şef de tobă timp de două zile, venit în fruntea unui grup impresionat atât prin număr cât şi prin zgomot, Emil Boc, primarul Clujului, este şi un om fair-play.

Emil Boc, primarul Clujului, sef de tobà pentru a sustine nationala României de tenis - Foto: Vasile Damian

In urma înfrângerii, fanii români păreau mai puţin guralivi decât în ultimele două zile. Am reuşit totuşi să le smulg câteva impresii, cert amare, dar totodaată pline de speranţe.

Kindarena, sala polivalentà în care s-a jucat semifinala Franta-România contând pentru Fed Cup - Foto: Vasile Damian

Dacă Emil Boc a fost personalitatea cea mai "gălăgioasă" din tribuna fanilor români, el nu a fost singura personalitate prezentă în sală. Au putut fi văzuţi de exemplu Ion Tiriac dar şi Rică Răducanu. Fostul portar al naţionalei de fotbal din anii '70-'80, ne-a spus şi el câteva cuvinte.

Ricà Ràducanu (centru) înconjurat de alti fani, în fata sàlii Kindarena din Rouen - Foto: Vasile Damian

In urma victoriei în faţa României, echipa de Fed Cup a Franţei va disputa finala competiţiei, contra Australiei, în luna noiembrie.

Sfârsit de partidà: perechea Halep/Niculescu învinsà în meciul decisiv de perechea Garcia/Mladenovic - Foto: Vasile Damian

Semifinala Fed Cup, pierdută de România în faţa Franţei: alături de fanii naţionalei