Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atmosferă relaxată la PNL în așteptarea rezultatelor

ioha_bun.jpg

Image source: 
Mirela Dădăcuș/RFI România

În așteptarea exit-poll-urilor de la ora 21.00,  la sediul central al PNL a fost o atmosferă relaxată. În timp ce la parter au fost amenajate două săli în care au fost aduse mâncare, prăjituri și sucuri, la etajul întâi a fost organizat un centru de comandă, condus de Dan Motreanu,  șeful campaniei prezidențiale, centru la care aveau acces doar cei care se aflau pe o listă verificată atent de un angajat al partidului. Klaus Iohannis a ajuns la ora 20h30.

La sediul PNL din Modrogan, atmosfera s-a animat cu câteva ore înainte de exit-pollul de la ora 21. Dacă la sediul PSD s-au mâncat la prânz roșii, brânză și pâine, aduse de Petre Daea, pe porțile sediului din Modrogan au intrat pe rând platouri de mâncare, prăjituri și plăcinte. Au fost aduse și câteva cutii de vin spumant, semn că liberalii se pregăteau de petrecere. Nu au lipsit, apa minerală, sucurile, cafeaua, chiar și chefirul și sana. Mâncarea și băutura, mai puțin alcoolul, au fost aranjate pe mesele aflate în încăperile de la parter, unde se aflau jurnaliștii și mai mulți membrii și simpatizanți ai partidului. Afară, a fost instalat un cort mare alb, alături de care s-a improvizat o scenă. În dreptul ei, pe  un ecran uriaș, rulau imagini cu Klaus Iohannis. Rând pe rând, la sediu au ajuns  prim ministrul Ludovic Orban,  miniștri, parlamentari și europarlamentari. Klaus  Iohannis a ajuns cu puţin timp înainte de închiderea urnelor, la 20.30.  A salutat jurnaliștii și invitații și s-a retras cu conducerea partidului. Între timp, membrii sau simpatizanții PNL avansau procente.

 

 

Cu puțin timp înainte de ora 21.00,  Klaus Iohannis a ieşit din clădire pentru a primi rezultatul exit-poll-urilor. A fost însoțit de premierul Ludovic Orban dar și de alți membri din conducerea PNL.

 

În primul discurs din al doilea mandat, Klaus Iohannis le-a spus celor prezenți că este cea mai categorică victorie împotriva PSD.

 

După aplauzele de rigoare și discursul de pe scena improvizată, preşedintele s-a retras în sediul partidului, pe care l-a părăsit o jumătate de oră mai târziu. Nu a plecat înainte de a face o fotografie cu jurnaliștii acreditați pe PNL. Ca la un semn, imediat ce noul președinte a părăsit sediul partidului, a început o ploaie torențială  care a golit curtea din Aleea Modrogan nr. 1.