Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Ziua Mondială a Apei” cu premii de la Apa Nova

Miile de bucureșteni care au trecut la sfârșitul săptămânii prin Piața Universității au fost parte la sărbătorirea ”Zilei Mondiale a Apei”. La inițiativa companiei Apa Nova, bucureștenii s-au distrat și au pedalat pentru a produce energie. Energie care a folosit la cea mai spectaculoasă proiecţie de lumini şi lasere din Bucureşti.

Totul a început spre după-amiază, când, în fața corturilor amplasate în Piața Universității au apărut dansatorii de zumba și aerobic. A fost muzică, a fost dans, veselie și s-a băut multă apă. Unul dintre cei care au fost la ”Ziua Mondială a Apei” a fost Ivan Patzaichin, care a spus că a ales să fie prezent la acțiunea Apa Nova pentru că toată viața a fost...pe apă.

Cel mai important eveniment urma să aibă loc seara, atunci când cei care doreau ar fi urmat să se urce pe bicicletele de fitness, să pedaleze și să producă electricitate.

Care electricitate trebuia să alimenteze o proiecție de lasere pe clădirea BCR din Piața Universității. Bicicletele de fitness nu au rămas în piață pentru că ele erau de fapt premii pentru cei care s-au înscris la o tombolă doar trecând prin piața, după cum spunea Dan Șerbănoiu de la Apa Nova.

Și a venit seara, timp în care, în serii de câte 15, câte biciclete erau disponibile, cei din Piața Universității s-au înghesuit să pedaleze pentru energie.

Nu a fost ușor pentru toți, mai ales că mulți dintre doritori erau copii. Numai că, încurajați de asistență, au reușit repede să producă prin pedalare suficientă energie electrică astfel încât să se aprindă jocurile de lumini. Și nu o dată, ci în mai multe reprize.

În concluzie, de ”Ziua Mondială a Apei” a fost un spectacol de sunet și lumini de neuitat, dar obținut cu destul efort. Să nu uităm că a fost vorba de pedalat pe biciclete de fitness.

 
Ascultă reportajul realizat de Cătălin Lența