Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Napolact rămâne la Cluj?

Friesland Campina nu a închis fabrica Napolact de lângă Cluj, cel puţin deocamdată. Oficialii companiei olandeze au precizat că o decizie cu privire la relocarea producţiei din comuna clujeană Baciu nu a fost luată încă. 

Zvonul că Friesland Campina închide fabrica Napolact din comuna clujeană Baciu a creat o adevărată isterie mediatică, mai ales că vestea vine pe fondul sensibil al închiderii, acum aproximativ, o lună a fabricii Napolcat de la Ţaga, care producea faimoasa şi unica brânză de Năsal. Vesta posibilei închideri a fabricii de la Cluj, locul în care s-a născut brandul Napolact nu a lăsat nepăsătoare nici autorităţile locale. Primarul Emil Boc a făcut apel la raţiune şi cere Guvernului să intervină pentru a împiedica această mutare.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, cel care a încercat medierea discuţiilor cu privire la redeschiderea fabricii de la Ţaga, a încercat să liniştească spiritele.

Un comunicat oficial al Friesland Campnia arată că fabrica Napolact de la Cluj nu va fi închisă, catalogând toate informațiile în acest sens drept speculații. Mai mult, o decizie privind relocarea productiei de la Baciu catre alta unitate de productie nu a fost luata, spune acelaşi comunicat. “Napolact este cea mai importanta marca a noastra, investim continuu in calitatea produsului si in marketing, chiar de curand am facut imbunatatiri la nivel de ambalaj. Asta dovedeste inca o data angajamentul nostru pe termen lung de a creste brandul”, a precizat Cornel Caramizaru, director de marketing al Friesland Campina Romania.

Cei mai nemulţumiţi de posibila mutare a fabricii de lactate de la Cluj sunt, însă producătorii de lapte. Dorin Cojocaru, preşedintele APRIL, asociaţia din industria laptelui spune care ar fi consecinţele directe ale unei posibile relocări.

Napolact a transferat, în urmă cu ani buni, producţia din Cluj-Napoca în comuna Baciu după ce a vândut, cu peste patru milioane de euro, terenul pe care se afla fabrica din oraş. Acum în fabrică lucrează aproxmativ 300 de oameni.

 
Reportaj realizat de Bianca Pădurean