Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Patricia Kaas, spectacol total la Cluj

kaas.jpg

Patricia Kaas FOTO: Mediafax

După un concert la Iaşi şi unul în Bucureşti, a venit rândul clujenilor să se bucure de un inedit omagiu adus cântăreţei franceze Edith Piaf de către nu mai puţin faimoasa Patricia Kaas. Artista contemporană a reorchestrat melodiile lui Piaf într-un reuşit show de imagine şi sunet.

Reportaj de Bianca Pădurean

Patricia Kaas a ales pentru turul său modial de anul acesta să readucă în atenţia publicului muzica lui Edith Piaf prin reinterpretarea unor cântece care au răsunat în perioada interbelică sau în timpul celui de-al doilea război mondial, cântece fredonate până şi de cei din rezistenţa franceză.

“Chiar dacă interpretez cântecele lui Edith Piaf, am pus o amprentă personală asupra interpretării, îmi exprim şi emoţiile mele, trăirile mele, ceea ce am simţit eu în viaţă, cu bucurii şi cu tristeţi”, a spus Patricia Kaas la Cluj 

Concertul de la Cluj a inclus muzică, proiecţii video cu viaţa lui Edith Piaf, un decor care aminteşte Parisul interbelic şi inedite momente de poezie sau actorie susţinute chiar de Patricia Kaas. Cele câteva mii de clujeni care au ales să îşi petreacă luni seara în compania Patriciei Kaas au fost impresionaţi de punerea în scenă.
Finalul concertului nu a fost o supriză pentru nimeni. Cu toate acestea, Patricia Kaas, împreună cu Edith Piaf au ridicat Sala Sporturilor din Cluj în picioare, pe ritmurile cunoscutei melodii Je ne regrete rien.