Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bucureșteni despre bucătăria franceză: E rafinată!

ep34_parimal_fromages_2_lvd.jpg

Bucureștenii despre bucătăria franceză: E rafinată!

Croissantul, brânza cu mucegai şi vinurile - sunt câteva elemente pe care bucureştenii le asociază cu Franţa. Unii au avut ocazia să testeze bucătăria franceză chiar la ea acasă. Cu ce impresii s-au întors?

Francezii stau foarte mult timp la masă. La pranz stau cel puțin două ore. Mănâncă puțin. Stau de vorbă, beau, pierd timp, să stea mai bine mâncarea, povestește zâmbind un tânăr după ce a petrecut câteva săptămâni la Lyon.

Porțiile sunt mai mici, dar aranjate mult mai sofisticat, ne spune o doamnă. Am auzit că bucătăria e bună, gustoasă, deosebită...Bine, mai repede vinurile. La ei sunt buticuri mici, restaurante cu câteva mese...și pun acolo pe masă, nu există porții” ne împărtășește la rândul său un domn.

Cei ce n-au fost în Franța, au apucat să se inspire din filme sau au învățat la școală.

Diferențe dintre bucătăria franceză și cea autohtonă? Bucătăria românească pare a fi făcută așa de omul obișnuit, cu mămăligă și sarmale, pe când ei au în bucătărie acel chef, concluzionează unul dintre cei chestionați.

Ascultați un interviu de Andreea Orosz

Ascultați un reportaj de Andreea Orosz