Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Seniorii, sărbătoriți din nou de Apa Nova

A devenit o tradiție ca, în fiecare toamnă, Apa Nova București să ofere pensionarilor o sărbătoare, un spectacol numai pentru ei. A fost al cincilea eveniment de acest gen, găzduit de Institutul Francez din București.

Diferența față de edițiile trecute e că acum spectacolul nu a mai fost al unor artiști consacrați. Autorii și interpreții au fost chiar angajații de la Apa Nova, așa că timp de două ore, ei au cântat și dansat în fața sutelor de pensionari din sala cinematografului Elvira Popescu.

Și din acest moment au început să curgă cele două ore în care pensionarii bucureșteni au fost în centrul atenției. De fapt, totul a început ceva mai înainte, atunci când Dan Șerbănoiu, unul dintre prezentatori, a apărut pe scenă în rol de Frank Sinatra. Unul după altul, șlagăre mai vechi sau mai noi au curs în sala cinematografului de la Institutul Cultural Francez. Și nu numai atât, a fost un adevărat recital de dansuri din toată lumea. Din care nu a lipsit muzica românească.

Nu mai puțin de două ore a ținut spectacolul oferit pensionarilor de ziua lor. E deja o tradiție și în mod cert va continua, spune directorul adjunct de la Apa Nova, Giovana Soare.

Dincolo de tradiție, cei cărora le-a fost dedicat spectacolul au avut o singură părere – s-au bucurat și s-au simțit apreciați.

 
Ascultă reportajul realizat de Cătălin Lența.