Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Voluntari, în Lumină

Sunt diferiţi şi totuşi mânaţi de aceeaşi dorinţă: aceea de a ajuta. Îi găsiţi în campania Lumină pentru România. Cea mai recentă acţiune a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni la Holbav, în judeţul Braşov.

53 de persoane de pe dealurile Holbavului: copii, cei mai mulţi dintre ei, şi adulţi, se vor bucura de acum înainte de lumină. Ce-i face totuşi pe acesti oameni să se implice, să devină voluntari Lumină pentru România?

Costin Gavrilescu este unul dintre veteranii acţiunii, responsabil cu instalarea panourilor fotovoltaice. Pentru el, lucrurile sunt destul de simple: "din când în când mai poţi să laşi afacerile personale şi să mai oferi şi altora, fără să te gândeşti la bani."

"Ideal ar fi ca prin acest proiect să se acopere cât mai multe cazuri prin sponsorizare, donaţii, voluntariat, spune şi Andrei Becheru, considerat fotograful oficial al campaniei Lumină pentru România. Sunt doar doi dintre voluntarii campaniei. Pe alţi câţiva dintre ei îi puteţi cunoaşte ascultând reportajul de mai jos.

Ascultaţi un reportaj de Andreea Orosz:Amintim, campania lumina pentru Romania îşi propune să aducă lumina în casele celor care nu au curent electric, fie că este vorba de copii care învață în școli la lumina soarelui sau a lămpilor cu motorină sau de oameni care trebuie să meargă mulți kilometri pentru a își încărca telefonul mobil.

Voluntari Lumină pentru România

Ionuţ Vlad şi Iulian Angheluţă ajută la instalarea panourilor fotovoltaice din Cruhla. Foto: Andrei Becheru
Ionuţ Vlad şi Iulian Angheluţă ajută la instalarea panourilor fotovoltaice din Cruhla. Foto: Andrei Becheru