Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cel mai mare protest din ultimii 5 ani de la Cluj: peste 15.000 de oameni au ieşit în stradă

proteste_cluj_29_ian.jpg

Cel mai mare protest din ultimii 5 ani de la Cluj. Duminică, 29 ianuarie 2017, au ieşit în stradă peste 15.000 de oameni împotriva grațierii și modificării Codului Penal
Cel mai mare protest din ultimii 5 ani de la Cluj. Duminică, 29 ianuarie 2017, au ieşit în stradă peste 15.000 de oameni împotriva grațierii și modificării Codului Penal
Sursa imaginii: 
Bianca Pădurean

Clujenii au ieşit din nou în stradă pentru a protesta împotriva intenţiei guvernului de a graţia o serie de infractori şi a dezincrimina mai multe fapte prevăzute de Codul Penal. Potrivit Jandarmeriei, în stradă au fost peste 9.000 de oameni, însă organizatorii afirmă că au fost peste 15.000 de protestatari.

Mii de oameni au început, încă de la ora 17.00 să se adune în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Ei au pornit într-un marş pe străzile oraşului. Oamenii se declară împotriva graţierii şi a modificării Codului Penal.

Potrivit jandarmilor, in stradă au fost 9.000 de oameni. Organizatorii spun că au ieşit la proteste peste 15.000. Oamenii au pornit în marş din centrul oaşului spre cartierul clujean Mărăşti, unde, la un moment dat, coloana a blocat traficul rutier dinspre aeroport spre centrul oraşului. La mars au venit oameni de toate vârstele.

Alţi protestatri spun că au ieşit în stradă deoarece sunt revoltaţi de faptul că guvernul vrea să îi facă scăpaţi pe cei acuzaţi de infracţiuni grave.

Un protest similar a fost organizat şi la Turda, unde 500 de oameni au ieşit în stradă. Nota generală a protestului de la Cluj a fost ironia. Un protestatar a venit îmbrăcat ca Darth Vader, iar un altul în costum de Captain America.